Ανακοίνωση της συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Φορέων και Πολιτών του Βελβεντού για την Επανασύσταση και την Αυτονομία του δήμου Βελβεντού

18 Μαρτίου 2019
13:45

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 8 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο από πολίτες «Μετόχι», η 1η Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών του Βελβεντού μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια αδιάκοπου αγώνα, καθώς από τις 6 Μαρτίου 2019 που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων η διάσπαση του υφιστάμενου Δήμου, ο ανεξάρτητος Δήμος Βελβεντού είναι πια γεγονός!

Την Λαϊκή Συνέλευση συγκάλεσε και οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Φορέων και Πολιτών του Βελβεντού προκειμένου να αποφασίσουμε συλλογικά και δημοκρατικά, όπως πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, εκείνες τις ενέργειες και διαδικασίες που απαιτούνται για μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα και ελπιδοφόρα περίοδο του Δήμου Βελβεντού. Τη Λαϊκή Συνέλευση διηύθυνε τετραμελές προεδρείο της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, η τελευταία συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία ομόφωνα πάρθηκε μία ιστορική απόφαση. Η απόφαση για την παύση της λειτουργίας της, δηλώνοντας παράλληλα πως αν και όποτε χρειαστεί ξανά σύσταση νέας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για οποιοδήποτε μείζον ζήτημα, η ομόθυμη συστράτευση και η αγωνιστική διάθεση των μελών της είναι δεδομένη.

Την συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, οι βουλευτές νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μίμης Δημητριάδης και κ. Γιώργος Ντζιμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Ηλίας Κάτανας και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρία Καρυπίδου. Γραπτό χαιρετισμό για τις εργασίες της Συνέλευσης έστειλε ο βουλευτής νομού Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, ο οποίος απουσίαζε από το Νομό μας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Μέσα από τις τοποθετήσεις αρκετών πολιτών που έλαβαν τον λόγο, αλλά και του Περιφερειάρχη καθώς και των Βουλευτών αναδείχτηκε και προβλήθηκε η ανάγκη της συγκροτημένης και δημιουργικής πορείας από δω και πέρα. Με ομόνοια, ενότητα και αποφασιστικότητα. Στη Λαϊκή Συνέλευση τέθηκε ακόμα η υποψηφιότητα του Μανώλη Στεργίου, ως υποψήφιου Δημάρχου Βελβεντού, καθώς και οι υποψηφιότητες των Κώστα Κουρτέλη και Βάιας Μαλλού ως υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, ανοίγοντας έναν κατάλογο διαθέσιμων υποψηφίων συμβούλων στο νέο ψηφοδέλτιο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους πολίτες του Βελβεντού που πίστεψαν, βοήθησαν και εμψύχωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» στον μακροχρόνιο αγώνα που δώσαμε.

Ευχαριστούμε συνάμα και όλους όσους -λιγότερο ή περισσότερο- βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στην εκπλήρωση του στόχου μας. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΔΥΝΑΤΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.