Στο ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού αναφέρθηκε μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Βελβεντού, Γιάννης Σόκουτης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σόκουτης «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ελπίζω να είναι πολύ θετική (….) η εξέλιξη αυτή, δηλαδή η ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού, φάνηκε να είναι μονόδρομος. Εγώ πάντα είχα και εξακολουθώ να έχω την άποψη έως και ευρεία πεποίθηση ότι “η ισχύς εν τη ενώσει” και ένας μεγάλος δήμος με είκοσι χιλιάδες κατοίκους και την ευρύτητα της περιοχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει μπορεί να έχει μια μεγαλύτερη προοπτική. Όμως τα 9 αυτά χρόνια κατέδειξαν ότι κάτι δεν “κολλούσε”, δεν “ρόλαρε” , δεν πήγαινε καλά και φαίνεται ότι αυτή η ανεξαρτητοποίηση ήταν μονόδρομος.».

Γιάννης Σόκουτης: «Η κεντρική πολιτική σκηνή δεν με ενδιαφέρει καθόλου, βέβαια μπροστά μας πάντα υπάρχει μέλλον»

Είμαι πλήρης (…), με μικρές μου δυνάμεις προσέφερα όσο μπόρεσα στην πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου. Η κεντρική πολιτική σκηνή δεν με ενδιαφέρει καθόλου, βέβαια μπροστά μας πάντα υπάρχει μέλλον (….), και από τη θέση του απλού δημότη, του απλού πολίτη μπορούμε να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε ώστε να προχωρήσουν τα θέματα που αφορούν και το Βελβεντό και την ευρύτερη περιοχή.