Το ημερολόγιο δείχνει 20 Μαρτίου 2019,

2 μήνες ακριβώς πριν τις Δημοτικές εκλογές της  26ης  Μαΐου 2019.

Ποιοι είναι σήμερα οι υποψήφιοι διεκδικητές του Δήμου Εορδαίας ;

Πολύ απλά και ξεκάθαρα για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται είναι ένα από τα ίδια.

Βλέπουμε κατ’ αρχήν  τις κομματικές υποψηφιότητες που πάντα κατεβαίνουν και παντού, καθώς τα κόμματα θέλουν τους τοπάρχες τους για να περνούν τις κομματικές γραμμές τους σε όλη την επικράτεια και με αυτό τον τρόπο να διατηρούνται στην κεντρική εξουσία.

Σ’ αυτές τις υποψηφιότητες γεννιέται το ερώτημα τα τοπικά συμφέροντα είναι ταυτόσημα με τα κομματικά; Όχι πάντα όπως έχει δείξει η πράξη.

Περνάμε στην κάθοδο υποψηφίων που βρεθήκαν στην προεκλογική διαδρομή από το πουθενά. Γεννιούνται εύκολα τα ερωτήματα που ήταν  αυτοί οι υποψήφιοι στα δρώμενα του Δήμου μας επί σειρά ετών; Συγκρούστηκαν ποτέ για τα συμφέροντα του τόπου μας ή ήταν καλά βολεμένοι κοντά στην εξουσία για να καρπώνονται οφέλη;

Πώς έρχονται λοιπόν χωρίς καμία ενεργή πρόσφατη δράση στα κοινά  κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και με τόση ευκολία παρουσιάζουν στελεχωμένους υποψήφιους συνδυασμούς;

Βλέπουμε λοιπόν, υποψήφιες και υποψηφίους με προίκα συνδυασμών…. Τι είναι λοιπόν να είσαι ‘’κορίτσι με προίκα’’, που λέει και ο λαός μας… Σε ξεθάβουν από το πουθενά και σε αναδεικνύουν ως τέλειο αχυράνθρωπο για να εκτελέσεις με ακρίβεια και απόλυτη υπακοή τα προαποφασισθέντα από άλλους για άλλους!!!

Ποιός όμως θέλει να δώσει προίκα σε κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο και γιατί;

 Όταν δίνεις προίκα ελέγχεις δια μέσου αυτού τον Δήμο και στο τέλος άλλος φαίνεται να έχει την εξουσία στα χέρια του και άλλος πραγματικά να διοικεί τον Δήμο. Άλλωστε οι προικοδότες δεν κρύβονται αλλά αντιθέτως ή κάθονται στην πρώτη γραμμή των χειροκροτητών ή τρέχουν ολονυχτίς και ολημερίς μετακινούμενοι μάλιστα και από άλλους Δήμους, όπου είναι κάτοικοι για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ποιος είναι όμως  ο στόχος όλων αυτών ; Ο έλεγχος της εξουσίας του Δήμου Εορδαίας, του Δήμου μας, του Τόπου μας, του Σπιτιού μας, της Εργασίας μας, των παιδιών μας, δηλαδή της ΖΩΗΣ μας ολόκληρης!!!   

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, αυτοί οι προικοδότες συνδυασμών – παρεμπιπτόντως τέως και νυν διοικούντες του τόπου μας – ήρθαν σ’ αυτόν τον τόπο από παρθενογένεση;

Τώρα ξαφνικά είδαν όλα τα προβλήματα του τόπου και το κατάντημα του;

Για τόσο αφελείς και κουτούς έχουν το σύνολο των ψηφοφόρων ώστε να βγαίνουν και να λένε προεκλογικά ότι θα τα κάνουν όλα μαγικά και ονειρεμένα, όλα ως ένα πρότυπο Δήμου; Ας μην ξεχνιέται ότι αυτοί οι ίδιοι ή το παρασκήνιο τους ήταν στην εξουσία επί σειρά ετών και έφεραν τον τόπο μας στην σημερινή του μορφή.

Που ήταν όλοι αυτοί όταν η κ. Ιωάννα Ανδρονικίδου φώναζε επί σειρά ετών, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, για το Μποδοσάκειο και την επιτακτική ανάγκη να γίνει το υγειονομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, για την υποβάθμιση του Δήμου μας διοικητικά και την απομάκρυνση των Υπηρεσιών του, για τον ευπρεπισμό των  εγκαταλελειμμένων πάρκων, για την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας και το γκρέμισμα και την διάνοιξη της 25ης Μαρτίου, για την απορρόφηση του τοπικού πόρου από εμάς και για εμάς, για την βελτίωση της καθημερινότητας μας, για την ανάπτυξη του εμπορικού μας κέντρου και της λαϊκής αγοράς  και για τόσα άλλα καίρια θέματα που απασχολούν την περιοχή μας;

Όλοι αυτοί λοιπόν οι σημερινοί σωτήρες ήρθαν μόλις 2 μήνες πριν από τις εκλογές να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι όλοι μαζί διατηρούσαν σιγή ιχθύος, όλοι μαζί ο καθένας καλοβαλμένος στην πλατιά καρέκλα του, μη μετακινούμενος ούτε για μια στιγμή εκτελώντας τις εντολές άλλων και προς όφελος των άλλων και των ιδίων.

Ας μην ξεχαστούν όλα όσα διαπράχθηκαν εις βάρος αυτού του τόπου επί σειρά ετών με αποτέλεσμα την σημερινή του εικόνα και το κατάντημα του Δήμου μας, του τόπου μας, ημών των ιδίων.

Όλα αυτά τελέστηκαν από συγκεκριμένους διοικούντες και με την σιωπή και την συνεργασία των στελεχών τους. Αυτά τα φοβερά στελέχη που επί σειρά ετών συγκέντρωναν τις ψήφους σας. Γιατί άραγε; Για το καλό του τόπου ή για την τακτοποίηση των ιδίων και των αυλικών τους;

Πότε φώναξε κάποιος από όλους αυτούς για την διεκδίκηση αυτών που δικαιούνταν ο Δήμος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας;

Η ιστορία αυτού του τόπου γράφτηκε από τους μέχρι σήμερα διοικούντες με μελανά γράμματα. Δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί άλλο μελανό στην πορεία αυτού του τόπου. Γυρίσανε τον τόπο χρόνια πίσω. Και φυσικά με τους δημιουργούς αυτού του μεγάλου προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα γιατί μέχρι τώρα δεν μας έδειξαν κανένα όραμα. Όλα στηριζόμενα σε μια πελατειακή σχέση.

Ως πότε θα κρατήσει αυτό;

Όλα αυτά εάν θέλουμε να έχουμε παρόν στον τόπο μας εμείς οι ίδιοι και τα νέα  παιδιά που φεύγουν από εδώ χωρίς ελπίδα επιστροφής.

Ας αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε;

Τί  τόπο θέλουμε;

Οι μέχρι σήμερα διοικούντες μας ικανοποίησαν το αίσθημα πληρότητας στον τόπο μας;

Οι μέχρι σήμερα διεκδικητές τι έπραξαν για το αίσθημα συνέχειας των Δημοτών του τόπου μας;

Αναρωτηθείτε και απαντήστε σε όλα τα παραπάνω σε εσάς τους ίδιους

 2 μήνες ΠΡΙΝ τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019,

2 μήνες ΠΡΙΝ παρέλθει μια ακόμη χαμένη θητεία σαν την προηγούμενη,

2 μήνες ΠΡΙΝ πείτε στον εαυτό σας στο τέλος του 2023, είμαστε μια από τα ίδια,

Αλλά δεν θα είμαστε στα ίδια θα έχουν προστεθεί ακόμη τέσσερα χαμένα χρόνια στα χρόνια που χάθηκαν αναξιοποίητα από τους προηγούμενους και τα φοβερά τους στελέχη.

                      Μια διαχρονικά μαχήτρια

Του τόπου μας

Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου

Δικηγόρος