Κύκλοι του ΥΠΕΝ διέψευσαν τις πληροφορίες περί υποβολής αιτήματος στην DG COMP για παράταση του διαγωνισμού αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων. Οι προσφορές αναμένονται τον Μάιο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προηγούμενος διαγωνισμός, που απέβη τελικά άγονος, αν είχε επιτυχή έκβαση θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο με γενική συνέλευση της ΔΕΗ, επικύρωση του αποτελέσματος και κλείσιμο της συναλλαγής.

Ωστόσο επειδή προκηρύχθηκε, εξηγούν αξιωματούχοι του ΥΠΕΝ, νέος διαγωνισμός «για τυπικούς λόγους θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και η λήξη της όλης διαδικασίας αποεπένδυσης της ΔΕΗ». Έτσι, υπήρξε αίτημα από το υπουργείο με βάση το οποίο ο νέος διαγωνισμός θα κλείσει τον Ιούνιο, «όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και με τη DG COMP», συμπληρώνουν κύκλοι του ΥΠΕΝ.

Τα χρονοδιαγράμματα δεν αλλάζουν, επιμένουν οι πηγές, και άρα οι προσφορές θα υποβληθούν σε περίπου 59 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ (8 Μαρτίου). Η όλη διαδικασία θα κλείσει περί τον Ιούνιο με τη γενική συνέλευση της εταιρίας που θα επικυρώσει και το αποτέλεσμα.

energypress.gr