Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 η τελετή Αγιασμού της θεμελίωσης του 12/θέσιου 10ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ Πτολεμαϊδας , υπό τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη , συνεπικουρούμενου από τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο. Τη θεμελίωση του έργου έκαναν ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία φορέων , εκπαιδευτικών , μαθητών και οι πολιτών της περιοχής. Στην καλή συνεργασία του με τον Δήμαρχο Εορδαίας για την επίτευξη του σύγχρονου αυτού έργου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ευχόμενος «να είναι ισχυρό το Σχολείο και να προσφέρει γνώση στα παιδιά της Πόλης» . Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης εμφανώς συγκινημένος για την θετική κατάληξη της διεκδίκησης του έργου , καθώς επιλύεται ένα χρονίζον τοπικό πρόβλημα και ένα πάγιο αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της περιοχής , ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ,τη Διαχειριστική Αρχή , τους Μηχανικούς του Δήμου, το Γραφείο Προγραμματισμού και όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη του στόχου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εκπαιδευτική υποδομή , που έρχεται να συμπληρώσει τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαϊδας. Αίσθηση προκάλεσε η προτροπή του Πατρός Νικηφόρου προς όλους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» , ενώ ευχάριστη έκπληξη για τους παρισταμένους αποτέλεσε η ανάγνωση κειμένου, για την υποδοχή του νέο Σχολείου από την μικρή Αλεξάνδρα μαθήτρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

 


—————————————-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας αποκτά τη δική του στέγη Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας η αναβάθμιση των υποδομών της εκπαίδευσης

Το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ θεμελίωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης μαζί με τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, παρουσία φορέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο που θα παρέχει ένα άνετο, ασφαλές και σωστά διαμορφωμένο περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας.
Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας της Πτολεμαΐδας γίνεται πραγματικότητα και ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σωστή δουλειά που έγινε ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να ξεκινήσει η κατασκευή του , επισημαίνοντας την σημαντικότητα του έργου για την δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή.