Για το σχολικό έτος 2018-19το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίαςθα διεξαχθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς,την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00 – 15:00,στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά)

6 Απριλίου 2019
19:55
Κανένα σχόλιο

Για το σχολικό έτος 2018-19 το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καστοριάς, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00 – 15:00, στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά)

Το Φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ θα γίνει από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Δυτ. Μακεδονίας (Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 86 Πληροφορικής, 3ης Ενότητας ΠΕ 70 Δασκάλων) και τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΔΔΕ Καστοριάς και με συνδιοργάνωση των τμημάτων ΤΕΙ (Διεθνούς Εμπορίου, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, Μηχανικών Η/Υ), της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) και Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.) και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο),

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιβραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα υλοποιηθούν, για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες, ενδιαφέρουσες ομιλίες, πρωτότυπα εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα

08:3009:00

Προσέλευση

09:00-09:30

Χαιρετισμοί

09:30-13:00

Παρουσιάσεις Έργων ~40 Μαθητικών Ομάδων Εργαστήρια για μαθητές:

  1. Εργαστήριο Παραγωγής 3D
  2. Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Κατανεμημένων Συστημάτων.
  3. Studio WEB TV
  4. Εκπαιδευτική Ρομποτική
  5. ΤΠΕ & Βιοποικιλότητα

Εργαστήρι για υπεύθυνους σχολικών βιβλιοθηκών

  1. Λογισμικό Υποστήριξης Σχολικών Βιβλιοθηκών (12:00-12:30)
  2. Δημιουργία δικτυακού τόπου (12:30-13:00)

13:00-15:00

Εισηγήσεις για Γονείς και Εκπαιδευτικούς:

  1. Η συμβολή των Νέων Τεχνολογιών στην αποφυγή συγκρούσεων γονέα -παιδιού κατά τη μελέτη στο σπίτι (ΚΕΣΥ Καστοριάς)
  2. ΤΠΕ & Αειφορία (ΚΠΕ Καστοριάς)
  3. Διαδικτυακός Εκφοβισμός – Cyberbulling (ΔΙΕΞΟΔΟΣ)
  4. Μαθησιακά οφέλη της ψηφιακής αφήγησης και οι επιδράσεις των Νέων Τεχνολογιών στη ψυχολογία των παιδιών (Επιστημονική ομάδα)

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα Σχολεία που θα παρουσιάσουν μαθητικά έργα πληροφορικής:

1ο Δημοτικό σχολείο Μουρικίου, 3o Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, Γυμνάσιο Μανιάκων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού, 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς, 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς, Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου, Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, Δημοτικό Σχολείο Κολοκυνθούς, 3ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, 5ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, 1ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς, Δημοτικό σχολείο Νεστορίου, 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γρεβενών, ΕΠΑ.Λ Καστοριάς, ΕΠΑ.Λ Γρεβενών, 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.