Στους λόγους της υποψηφιότητάς του, στις πιθανότητες συνεργασίας με άλλους συνδυασμούς αλλά και στις αστοχίες της νυν Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε, στο kozan.gr, o υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία», Γιάννης Καραβασίλης.

Ο κ. Καραβασίλης αναφερόμενος στους λόγους της υποψηφιότητάς του, τόνισε πως «προσπάθειά μας είναι να δώσουμε μία άλλη πινελιά και να βγάλουμε τον Δήμο Εορδαίας από μία κατάσταση που μας πληγώνει όλους», ενώ αξιολογώντας την παρούσα Δημοτική Αρχή υπογράμμισε πως ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση σε όλα τα επίπεδα επισημαίνοντας πως «η κατάσταση στον Δήμο Εορδαίας στα θέματα της καθημερινότητας θυμίζει μία παρατημένη κατάσταση».

Δείτε αναλυτικά το πρώτο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στη Νατάσα Χατζηγεωργίου:

Ν.Χ.: Ποιος είναι ο λόγος που σας οδήγησε στην απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου;

Γ.Κ.: Μετά την παρότρυνση φίλων και έχοντας μία γενικότερη εμπειρία από θέματα διοίκησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ και βλέποντας ότι υπάρχουν προβλήματα στον Δήμο Εορδαίας, με ένα πολύ καλό επιτελείο συγκροτήσαμε έναν συνδυασμό που είναι καθαρά ανεξάρτητος και προσπάθειά μας είναι να δώσουμε μία άλλη πινελιά και να βγάλουμε τον Δήμο Εορδαίας από μία κατάσταση που μας πληγώνει όλους. Στην καθημερινότητα οι πολίτες μας λένε ότι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με τον Δήμο Εορδαίας, με τις κοινότητες και με την πόλη. Άρα τολμούμε όλοι μαζί με συλλογικό πνεύμα, με εθελοντισμό, με νέα πρόσωπα αλλά και με πρόσωπα που έχουν εμπειρία από διοίκηση και από την ενασχόλησή τους με τις επιχειρήσεις ή γενικότερα, προσπαθούμε να δώσουμε μία άλλη πινελιά για τον δήμο.

Ν.Χ.: Μιας και αναφέρατε πως «κάτι πρέπει να γίνει με τον Δήμο Εορδαίας», πως αξιολογείτε την νυν Δημοτική Αρχή; Θεωρείτε ότι είναι μια αποτυχημένη Δημοτική Αρχή;

Γ.Κ.: Αυτή είναι μία κοινή ομολογία των περισσοτέρων πολιτών. Βεβαίως η κατάσταση στον Δήμο Εορδαίας στα θέματα της καθημερινότητας θυμίζει μία παρατημένη κατάσταση και βέβαια η ευθύνη δεν βαραίνει μόνον τον δήμαρχο, η ευθύνη βαραίνει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα άτομα ή αντιδήμαρχοι που σήμερα διεκδικούν ξανά την ψήφο των πολιτών. Βεβαίως τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Είναι προβλήματα που δημιουργούν μια εικόνα που δεν ευχαριστεί τους πολίτες και οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θέλουν κάτι διαφορετικό, κάτι που μπορεί να δώσει λύση στην καθημερινότητα αλλά και στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την τηλεθέρμανση, τις υπηρεσίες και γενικότερα όλα τα θέματα που αφορούν έναν σύγχρονο δήμο.

Ν.Χ.: Ο «Κλεισθένης» ευνοεί τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων. Θα τις επιδιώξετε εάν εκλεγείτε;

Γ.Κ.: Βεβαίως. Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ένας νόμος που δίνει το δικαίωμα σε όλους τους συνδυασμούς να συμφωνήσουν για δύο τρία ζητήματα για το καλό του δήμου και των πολιτών. Βεβαίως και μου αρέσει πάρα πολύ το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτός ο νόμος και αν μας επιλέξουν οι πολίτες, από όποια θέση, θα προσφέρουμε για τον Δήμο Εορδαίας.

Ν.Χ.: Θεωρείτε ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος με τις άλλες παρατάξεις, έστω και σε ορισμένα ζητήματα;

Γ.Κ.: Βεβαίως, γιατί όχι; Ήδη από τις πρώτες κουβέντες που έχουμε κάνει, είτε τηλεοπτικές, είτε σε κάποιες άλλες συζητήσεις θεωρώ ότι υπάρχει μία καλή επικοινωνία. Δεν υποτιμώ καμία υποψηφιότητα, τιμώ όλους τους συνυποψηφίους, γιατί πιστεύω ότι το να εκθέτεις τον εαυτό σου δημόσια στην κοινωνία είναι ένα μεγάλο ζήτημα και η προσπάθεια πρέπει να επιβραβεύεται άσχετα αν έχουμε άλλο πρόγραμμα ή επιμέρους διαφωνίες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο που είναι ο Δήμος Εορδαίας, οι πολίτες, οι κοινότητες και η πόλη μας. Αυτός είναι ο στόχος πέρα από κόμματα και παρατάξεις για το καλό της περιοχής.

Ν.Χ.: Σε δημόσια τοποθέτησή σας (ΔΕΥΑ Εορδαίας,28/03/) αναφέρατε πως  «Πρέπει να δούμε απ ‘όπου πέρασε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος τι έχει αφήσει(..)Κάποιοι φύγαν, ξαναήρθαν. Εκεί που ήταν στο προηγούμενο φορέα συγκρούσθηκαν;». Τι εννοείτε με αυτό;

Γ.Κ.: Σε κάθε περίπτωση ο κάθε υποψήφιος έχει ένα παρελθόν, έχει μία παρουσία και βεβαίως συγκροτεί ένα ψηφοδέλτιο με τα δικά του δεδομένα. Η δική μας επιλογή είναι ως συνδυασμός να είμαστε ανεξάρτητοι, μια επιλογή προσώπων που προέρχονται από την κοινωνία και γενικότερα από πρόσωπα που η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ασχολήθηκε κατά το παρελθόν με το Δήμο Εορδαίας ώστε να ευθύνονται για τη σημερινή άθλια κατάσταση που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα ο Δήμος Εορδαίας. Το ερώτημα λοιπόν που θέσαμε είναι πώς σήμερα κάποιοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, όταν βρίσκονται στην τωρινή Δημοτική Αρχή και από τις θέσεις πουν κλήθηκαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό για το Δήμο Εορδαίας, σε όλα τα επίπεδα ο Δήμος Εορδαίας θυμίζει έναν δήμο παρατημένο ο οποίος αντί να πάρει τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου στη Δυτική Μακεδονία, είναι ένας δήμος που σε όλα τα επίπεδα έχει τεράστια προβλήματα.