To Foodaholics.gr προτείνει το απόλυτο γλυκό με φράουλες

Συστατικά

0/17 συστατικά

Οδηγίες

0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα (κατά προτίμηση σκούρα), ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Στην ζελατίνη βάζουμε 50 ml κρύο νερό και αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την άχνη.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  5. Διαλύουμε την ζελατίνη σε 100 ml ζεστό νερό.
  6. Την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τις φράουλες.
  8. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  9. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη.
  10. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και όταν οι φράουλες βγάλουν να υγρά τους το προσθέτουμε.
  11. Ανακατεύουμε μέχρι που σάλτσα να δέσει.
  12. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  13. Απλώνουμε την κρύα σάλτσα πάνω από το κρύο γλυκό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.