Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδιάς “Η Μέρα” επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου-Τζινιέρη, χθες, Παρασκευή 17 Μαΐου, έχοντας μαζί της πολλούς υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του οποίου είναι επικεφαλής «Δημιουργούμε Μαζί!». Η κ. Τερζοπούλου συνομίλησε με μέλη του συλλόγου για τα προβλήματα του οικισμού.

«Είσαστε ένας πρότυπος οικισμός, εκπέμπετε νοικοκυροσύνη και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματά σας. Θέλουμε να προσφέρουμε στον οικισμό λύσεις για τα θέματα που σας απασχολούν» είπε η υποψήφια Δήμαρχος, αναλύοντας: «Κύριο θέμα ξέρουμε ότι είναι η διασύνδεση με την τηλεθέρμανση η οποία είναι πρώτης ανάγκης. Στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την τηλεθέρμανση υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο ειδικής χρηματοδότησης για τη διασύνδεση ύψους το οποίο 33 εκατομμύρια. Ένα κονδύλι 10 εκατομμυρίων θα το καλύψει η ΤΕΡΝΑ. Υπάρχει επίσης το ζήτημα της διαμόρφωσης της πλατείας. Το θέμα δεν έχει τελεσφορήσει. Πρέπει να διαπραγματευτούμε με την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, έχει γίνει μία συνεργασία με καλό ανταλλασσόμενο ακίνητο».

Η κα. Τερζοπούλου συνέχισε: «Ενημερώθηκα ότι δεν έχετε πίεση του νερού ειδικά το καλοκαίρι γι’ αυτό μέλημά μας είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για να καταγράφονται τα προβλήματα μέσω ενός 5ψήφιου αριθμού κι έτσι να ελέγχονται τα αιτήματα του κόσμου. Να μη ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Να καθίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι υπεύθυνοι για την εξέλιξη των αιτημάτων», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Πρέπει να διαμορφωθούν τα πεζοδρόμια και η φωταγώγηση του οικισμού καθώς και ο φωτισμός μπροστά στο δημοτικό σχολείο», καταλήγοντας: «Είσαστε ένας νοικοκυρεμένος οικισμός. Ζητάμε δεσμούς φιλίας με εσάς για να κάνουμε κοινές προσπάθειες με εκπροσώπους σας».

Στη συνέχεια, η υποψήφια δήμαρχος συνέχισε τη περιήγησή της στον οικισμό Καρδιάς, όπου συνάντησε και χαιρέτησε κατοίκους της περιοχής.