Όταν ο Γ. Κασαπίδης έλεγε “Χάνεται η φέτα, πέφτει η κυβέρνηση”, θεωρούσε θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση του επαναπατρισμού του στη ΝΔ τη θετική έκβαση στο ζήτημα αυτό και δε συζητούσε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ υποχώρηση. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τότε, ψηφίστηκε κάτι διαφορετικό, διότι εκείνος δε συζητούσε, επαναλαμβάνουμε, ούτε την παραμικρή υποχώρηση, στο θέμα αυτό. Τι έχει να πει;

Να σημειωθεί πως την αντίθεσή του για τη «σκανδαλώδη», όπως αναφέρει, εξαίρεση της φέτας από τον κατάλογο των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών ΠΟΠ στην εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA) εξέφρασε, στις 14/2/2017, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) (διαβάστε εδώ).

Με επιστολή του προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές, ο ΣΕΒΓΑΠ τονίζει ότι η συναίνεση τους «σε μια τέτοια σκανδαλώδη αδικία εις βάρος της χώρας μας αποτελεί εθνική προδοσία».

Κάνει επίσης λόγο για αόριστη και ανεπίσημη υπόσχεση της Ε.Ε, ότι θα ξανασυζητήσει την περίπτωση της φέτας μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία υπόσχεση χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα, για να εκμαιεύσει τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολουθεί, παρακάτω, ρεπορτάζ από aftodioikisi.gr 24/11/2013, με την τότε στάση Κασαπίδη, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη ΝΔ:

Το όνομα του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη, ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα γιατί υπάρχουν πληροφορίες κατά τις οποίες είναι πιθανό να επιστρέψει στη ΝΔ. Βάζει, όμως, έναν όρο: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να δώσει λύση στο πρόβλημα με την ονομασία της φέτας.

Ο κ. Κασαπίδης διαγράφτηκε από την Κ.Ο της ΝΔ όταν ψήφισε «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο και ψήφισε “παρών” στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο δρόμος της επιστροφής του έχει ανοίξει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στη Realnews, ο βουλευτής Κοζάνης θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση του επαναπατρισμού του στη ΝΔ τη θετική έκβαση στο ζήτημα της φέτας και ζητά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να εμποδίσουν την προωθούμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά, για να μη δοθεί η άδεια στη χώρα της Βορείου Αμερικής να πουλάει λευκό τυρί με την ονομασία φέτα.

«Εγώ δεν έφυγα ποτέ από τις θέσεις της ΝΔ. Αν με θέλουν μέσα στο καράβι της ΝΔ, ας φέρουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εγώ θα τις υποστηρίζω» αναφέρει στην εφημερίδα ο κ. Κασαπίδης κρούοντας, πάντως, το κώδωνα του κινδύνου για την φέτα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστηρίζει «Η φέτα είναι καταλυτική. Χάνεται η φέτα, χάνεται ο Κασαπίδης. Ούτε καν συνεργασία δεν συζητώ».

Το θέμα μάλιστα έχει πάρει και διαστάσεις καθώς είχε αναλάβει πρωτοβουλία για συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον υφυπουργό Οικονομικών, αλλά και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.

«Η φέτα είναι το αεροπλανοφόρο του στόλου των ελληνικών προϊόντων. Και εμείς βάζουμε πάνω στη φέτα την καναδέζικη σημαία; Μόνο από την εξαγωγή της φέτας μπορούμε να βγάλουμε 2 δισ. ενώ ψάχνουμε πια και το ευρώ».

Μάλιστα στη συνάντηση με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη φέρεται να είπε «Αν χαθεί η φέτα πέφτει η κυβέρνηση» ζητώντας από τον πρωθυπουργό να επιληφθεί επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν τον άφησε ο πνευματικός του να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, έχει χτυπήσει καμπανάκι και για τις… ελιές Καλαμών.