B’ γύρο στο Βοΐο, ο διάλογος είναι απαραίτητος (του Λάζαρου Γ. Κώτσικα)

29 Μαΐου 2019
15:18

Αν ανατρέξουμε στην λατινική γραμματεία, θα δούμε πως το πλήρες κείμενο μιας γνωστής παροιμίας είναι «verba volant, scripta manent». Δηλαδή «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Μετά τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου στο Βόιο, εύκολα οι δύο υποψήφιοι μπορούν να συγκριθούν, όταν μιλήσουν για το πρόγραμμα που θα θελήσουν να υλοποιήσουν.

Το internet και το ραδιόφωνο ανοίγει την πόρτα σε κάθε σπίτι. Οφείλουν οι δύο συνυποψήφιοι για να μας βοηθήσουν στην επιλογή μας στον Β’ Γύρο, να μας δώσουν την ευκαιρία να τους ακούσουμε και τους δύο να παρουσιάζουν και να τεκμηριώνουν το πρόγραμμα τους. Δίπλα – δίπλα. Σε ελεύθερο ραδιοφωνικό διάλογο, αμφότεροι θα μπορούν να το υποστηρίξουν με τα επιχειρήματα τους. Ο καθένας θα μπορεί να αμφισβητήσει την ρεαλιστικότητα και το περιεχόμενο του προγράμματος του αντιπάλου του. Θα μάθουμε αν έχουν προτάσεις για:

  • Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Το οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει.
  • Την πολιτιστική κληρονομιά μας.
  • Την τουριστική ανάπτυξη του Βοΐου.
  • Την αγροτική και την κτηνοτροφική οικονομία της περιοχής.
  • Την πρόσβαση της περιοχής σε φθηνότερες και καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Πολλά πράγματα, σωστά έμειναν στο παρελθόν, γιατί πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός. Το Βόιο πρέπει να φύγει από την λογική της εκλογικής αναμέτρησης «πόρτα – πόρτα». Των αστήριχτων υποσχέσεων. Εκεί όπου αυτός που θα λάβει την υπόσχεση δεν θα μπορεί να εξετάσει την ορθότητα της. Εκεί όπου «τα λόγια πετούν».

«Τα γραπτά μένουν» και πάνω σε αυτά θα πρέπει να κρίνουμε, το πρόσωπο, την ομάδα του, το έργο του καθενός στο μέλλον. Στα γραπτά έχει γράψει το πρόγραμμα του, το οποίο έχει αναπτύξει ραδιοφωνικά και έχει καταγραφεί.

Άρα δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει επιτέλους ένας ραδιοφωνικός διάλογος ή debate όπως πολύ απλά αποκαλείται.

Λάζαρος Γ. Κώτσικας

Πολιτικός Μηχανικός, PhD

Ένα σχόλιο

  • ΑΝΗΨΙΕ ΛΑΖΑΡΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ(ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ), ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΗΨΙΕ ΜΟΥ ΜΗ ΧΑΡΑΜΙΖΕΣΑΙ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΥΤΥΧΗΣΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950. ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΙΝΟΥΣΕΙ ΒΛΕΛΤΙΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΓΟΥΝΑ ΜΡΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΕΡΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Ν.Χ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.