Τις εξελίξεις και την προοπτική της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή, συζήτησε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στην Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης στη συνάντησή του με τα μέλη της διοίκησης του σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στην Πτολεμαΐδα. Ο κ. Αμανατίδης παρουσίασε αναλυτικά όλες τις προτάσεις του για τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας την συμβολή της ΔΕΗ στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η παρουσία της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια στην περιοχή, η βιωσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων, οι μετεγκαταστάσεις, η επαναπόδοση των εδαφών και η χρήση τους, η προετοιμασία για την μεταλιγνιτική περίοδο, οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη του λιγνιτικού άξονα σε ενεργειακό κέντρο της χώρας και η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων. Το τελευταίο θέμα συζητήθηκε και με τους υπαλλήλους της τηλεθέρμανσης στα γραφεία της επιχείρησης στην Πτολεμαΐδα όπου επίσης επισκέφθηκε ο κ. Αμανατίδης.

Ο Γιώργος Αμανατίδης, υπενθύμισε την συμβολή του (ως Γενικός Δ/ντης της ΑΝΚΟ) σε μια σειρά τροπολογιών και νομοσχεδίων που σχετίζονται με την επιχείρηση και τους εργαζομένους, ενώ κατέθεσε και την πρόταση πως στο εθνικό ΕΣΠΑ θα πρέπει να υπάρξει διακριτός άξονας για τις περιοχές που είναι σε μετάβαση για παραγωγή ενέργειας με χαμηλό λιγνιτικό αποτύπωμα.

Οι δύο πλευρές έχοντας μια ειλικρινή συνεργασία όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν την συμπόρευση για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη ΔΕΗ, την τοπική κοινωνία και τους εργαζομένους.

Μετά την συνάντηση στα γραφεία του σωματείου ο κ. Αμανατίδης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ και στη συνέχεια την Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, παραγωγούς, εμπόρους και καταστηματάρχες.