Ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Θέμης Μουμουλίδης στο πλαίσιο των επισκέψεών του πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του τμήματος κ. Σεραφείμ Σαββίδη. Εκτιμήθηκε ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης η δημιουργία Σχολής επαγγελμάτων Υγείας στην Πτολεμαΐδα, εξέλιξη που θέτει ουσιαστικά την πόλη στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και μάλιστα με τρεις σχολές με ιδιαίτερη ζήτηση.

Συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του τμήματος . Ο κ. Σαββίδης αναγνώρισε και επισήμανε τις πρωτοβουλίες του κ. Μουμουλίδη για την απόκτηση των νέων τμημάτων . Ο Θέμης Μουμουλίδης με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας, για την επίλυση όσων προβλημάτων προκύψουν. Ενημέρωσε επίσης πως μέχρι τις 2 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη λειτουργίας του τμήματος Εργοθεραπείας τον Σεπτέμβριο. Κύριο θέμα επίσης αποτελεί η στέγαση του νέου τμήματος Εργοθεραπείας, καθώς και οι απαραίτητες υποδομές που πρέπει να γίνουν τόσο για τη στέγαση των τμημάτων όσο και για τη διαμονή και τη σίτιση των σπουδαστών.

Πάγια θέση και πρόταση του Θέμη Μουμουλίδη αποτελεί η δημιουργία σύγχρονου Πανεπιστημιακού campus στην Πτολεμαΐδα.

Τέλος, αναφέρθηκε πως αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την Εορδαία η Δημιουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, καθώς στην ολοκλήρωση της πρώτης τετραετίας οι φοιτητές θα ξεπερνούν τους 1.200, προσδίδοντας νέα χαρακτηριστικά στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεμιστοκλή (Θέμη) Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης