Koζάνη: Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.): Dream Team – «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη» – Μαθαίνω για να αριστεύσω…”

3 Ιουλίου 2019
12:59
Κανένα σχόλιο

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) έχει ξεκινήσει μία σειρά δραστηριοτήτων, για να βρεθεί μαζί με χιλιάδες μαθητές και να πραγματοποιήσει ταξίδια στον χώρο των Φυσικών Επιστημών. Ανταποκρινόμενοι στην δράση «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη», δημιουργήσαμε και συγκροτήσαμε, με μεγάλη επιτυχία, την μαθητική Dream Team μας, κατά τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 & 2018-2019, τα μέλη της οποίας είχαν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία σε όλα τα επιστημονικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

Προσκαλούμε και για το σχολικό έτος 2019-2020 όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές στην Κοζάνη, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που αγαπούν την επιστήμη της Φυσικής και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και μία άλλη οπτική όσων διδάσκονται μέσα στην τάξη, να αποτελέσουν την φετινή Dream Team μας.

Όλοι οι μαθητές, οι οποίοι εμπνέονται από την Φυσική και θέλουν να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, ως μικροί ερευνητές, για διαστημικά ταξίδια, για πρωτότυπα πειράματα και για όσα ακόμα οραματίζονται, μπορούν να συμμετάσχουν.

Η Dream Team θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εκπαιδευτικές μας δράσεις και θα μας εκπροσωπεί σε μαθητικές και επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, μέσα από αυτή την καινοτόμο δράση, οι μαθητές θα προετοιμαστούν για τους Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φυσικής, Διαστημικής, Ρομποτικής, Αστρονομίας κ.ά. χτίζοντας τα θεμέλια για την επιτυχή συμμετοχή τους σε αυτούς.

Για την εγγραφή και συμμετοχή στην δράση «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη», κάθε μαθητής χρειάζεται να καταθέσει κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων ένα ποσό, ως εξής:

Μαθητές Δημοτικού: 120€  Μαθητές Γυμνασίου: 150€  Μαθητές Λυκείου: 200€

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια συνδρομή των μελών της Dream Team και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος συμμετοχής στις ετήσιες εκδηλώσεις της Ε.Ε.Φ, όπου οι μαθητές θα παρακολουθούν ως σύνεδροι και θα παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Η Dream Team θα εκπαιδευθεί από εξαίρετους συναδέλφους στην προετοιμασία και διεξαγωγή πειραμάτων

  2. Θα συμμετάσχει στην μεγάλη εκδήλωση «Η Φυσική Μαγεύει» 20-22/12/2019 στην Αθήνα.

  3. Θα συμμετάσχει στο Athens Science Festival 2020.

  4. Επιλεγμένες εργασίες θα παρουσιαστούν στα Θερινά Σχολεία 2020. Μία βασική αποστολή σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα είναι η προετοιμασία και για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής 2020.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, οι μαθητές θα διδάσκονται, θα διδάσκουν και θα αλληλεπιδρούν με προσωπικότητες των Φυσικών Επιστημών και με Δασκάλους της Φυσικής. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2019 , οι συναντήσεις θα διεξάγονται Σάββατο, τρεις φορές κάθε μήνα και το περιεχόμενο θα εναλλάσσεται ως εξής:

1 διάλεξη σε ολομέλεια – 1 πειραματική δραστηριότητα και 1 επανάληψη σε θεωρία και ασκήσεις ανά τάξη κάθε βαθμίδας (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο).

Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος (8-10 ανά τάξη), γι’ αυτό δεχόμαστε αιτήσεις συμμετοχής από σήμερα έως αρχές Οκτωβρίου 2019 στο e-mail:

[email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6946792463

Συντονισμός δράσης: Πάλλα Μαριαρένα

Υπεύθυνος δράσης: Φιλντίσης Παναγιώτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.