Μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην Κοζάνη (Πάρκο Αγίου Δημητρίου) τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ο Γιάννης Θεοφύλακτος τόνισε:
-Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πτώχευσε τη χώρα το 2010; Όχι! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
-Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια; Όχι! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
-Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το ΑΕΠ κατά 25%; Όχι! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
-Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις; Όχι! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
-Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε τους νέους στο εξωτερικό; Όχι! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Τελικά η Νέα Δημοκρατία λεηλάτησε και χρεωκόπησε τη χώρα, την πτώχευσε και την έβαλε στα μνημόνια.
Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε πως τις αποδείξεις και τα στοιχεία όσων ανέφερε, τα ψηλάφησε ο ίδιος στις εξεταστικές επιτροπές. Αναφέρθηκε στα σκάνδαλα των κομμάτων και των ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε από 250 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν να μην πληρώνουν τίποτα, όπως και στα σκάνδαλα της υγείας αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνοντας  ότι έγινε σοβαρή δουλειά και έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις.
Ο κ. Θεοφύλακτος υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, η οικονομία ανορθώθηκε  και η κοινωνία επέστρεψε στην κανονικότητα. Χαρακτηριστική είναι η εύρυθμη λειτουργία του κράτους στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και το φρένο στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Σημαντικό επίσης επίτευγμα αποτελεί η μείωση της ανεργίας κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο κ.Θεοφύλακτος υπενθύμισε στο πολυπληθές του ακροατήριο πως παρά την εργώδη του προσπάθεια ως μέλος των εξεταστικών επιτροπών της βουλής, κατάφερε παράλληλα πολλά και σημαντικά έργα για το Νομό Κοζάνης. Αναφερόμενος σε μερικά από αυτά υπενθύμισε τη συμβολή του στην επίτευξη της εξαγωγής του κρόκου Κοζάνης στην Κίνα που ξεκίνησε με εισήγηση του και συνεργασία του με τους παραγωγούς. Ακόμη ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στην προσωπική του στήριξη και συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και στις διεκδικήσεις των Δήμων της περιοχής. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Θεοφύλακτος βρέθηκε στο πλευρό των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Νομού αλλά και δίπλα στους εργαζόμενους της περιοχής.  Σημαντικές δομές παρέμειναν ανοιχτές ενώ ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του βουλευτή στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής μας. Ως άκρως σημαντική κρίνεται η συμβολή του Γιάννη Θεοφύλακτου στις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων που βρήκαν στήριξη στα προβλήματά τους (σχολικοί φύλακες, συντάξεις χηρείας κτλ). Σημαντικά έργα υλοποιήθηκαν στον πρωτογενή τομέα ενώ επαναλειτούργησαν δομές όπως η δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Πεντάλοφο, που εκτός από την κοινωνική τους σημασία προσέφεραν πολλές δεκάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Ο Γιάννης Θεοφύλακτος έδωσε αποτελεσματικό παρών σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής και λύσεις σε πολύπλοκα ζητήματα όπως αυτά των μετεγκαταστάσεων. Ιδιαίτερη η στήριξη του βουλευτή και σε ζητήματα του ποντιακού ελληνισμού.  Πυροσβέστες, εθνοφύλακες αλλά και οι πωλητές των λαϊκών αγορών βρήκαν στο πρόσωπο του βουλευτή έναν σημαντικό υποστηρικτή και συνδετικό κρίκο με την κυβέρνηση, ενώ η τελευταία σημαντική προσφορά του Γιάννη Θεοφύλακτου ήταν η χορήγηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε εκατοντάδες υπαλλήλους σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα (ΦΕΚ της 18-6-2019)
Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά τον κ. Θεοφύλακτο στην πολιτική του εκδήλωση στην Κοζάνη και εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στον κρίσιμο αγώνα της 7ης Ιουλίου.
Με εκτίμηση,
Πολιτικό Γραφείο Γιάννη Θεοφύλακτου