Τα εγκαίνια, της τελευταίας για την θερινή περίοδο, Εικαστικής Έκθεσης της Εικαστικού Χριστίνας Τζάνη με τίτλο ¨πορφυρή σιωπή¨ πραγματοποιήθηκαν στο νέο ιδρυθέν Μουσείο Τεχνών το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου. Η έκθεση που διοργανώνει το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης θα παραμείνει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019.

Λίγα λόγια για την έκθεση:
Ζωγραφική του αισθητού της συνείδησης. Χαρτιά, καμβάδες, λάδια, φθορίζοντα χρώματα, κινούμενη ζωγραφική, στο Μουσείο Τεχνών της Κοζάνης.

Ένας σοφός άνθρωπος είπε ότι ο εικαστικός καλλιτέχνης γυμνάζει την εικόνα καθημερινά σε απογύμνωση. Η γύμνωση ενός ζωγραφικού έργου επιτελείται με πολλούς τρόπους. Ο ζωγράφος που απεικονίζει οντότητες συχνά καταφεύγει σε μια πορφυροποίηση του κιαροσκούρου των παλαιών ζωγράφων. Το πορφυρό κόκκινο εξαντλείται στις υπώρειες του καφέ, ειδικά όταν αντανακλά στα γυαλισμένα ασημικά του σύνθετου στο σαλόνι της μαμάς. Τότε, ίσως να λανθάνουν οι ανακλώμενες εικόνες και οι παραμορφώσεις να φαίνονται σαν χαλάσματα εν αιθρία. Η μνήμη αποσοβεί το παρόν κι οι λάμψεις εκμηδενίζουν την όραση σε ένα φλεβικό κόκκινο βαθύ πορφυρό χρώμα των βασιλιάδων.

Επιμέλεια έκθεσης: Χάρης Κοντοσφύρης:

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τ.Ε.Ε.Τ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας