Στρατός και Νεράιδα (Γράφει Ξενοφών Βαΐζογλου)

27 Ιουλίου 2019
21:20

 

Κάθε καλοκαίρι τον Ιούλιο και Αύγουστο έρχονταν από μονάδες, κυρίως από το Αμύνταιο στρατιώτες και κατασκήνωναν στην περιοχή “Γαζάνγιαγια” σε απόσταση από την Νεράιδα, περίπου στο χιλιόμετρο, προς τα Ιμερα.

Στην περιοχή αυτή είχε πολλές πηγές και ήταν ομαλή η πρόσβαση στο ποτάμι.

Πρώτα κατέφθανε η μονάδα μηχανικού του Δρεπάνου μεταφέροντας τις βάρκες και τις σκηνές και στην συνέχεια μετά μια εβδομάδα, περνούσαν τα τσειμς με τους στρατιώτες.

Κάθε Κυριακή το χωριό έσφυζε από ζωή, είχαν έξοδο οι στρατιώτες, άλλοι κάνανε βόλτα στο χωριό και άλλοι γλεντούσαν στο μοναδικό καφενείο που είχαμε.

Εμείς παιδιά τότε, προσπαθούσαμε να κάνουμε φιλίες και να τους ρωτάμε για το είδος των ασκήσεων που κάνανε.

Τότε είναι που δοκιμάσαμε τις περίφημες γαλέτες, όταν μας έφερε μια φορά ένας στρατιώτης.

Οι ασκήσεις ήταν κυρίως η κωπηλασία, μπαίνανε κατά ομάδες και κωπηλατούσαν κάθε πρωί και απόγευμα, αντίθετα στη ροή του ποταμού φωνάζοντας με ρυθμό “Ε ώπ” για συγχρονισμό, η φωνή τους ακούγονταν μέχρι το χωριό.

Τότε εκεί στην δεκαετία του 60 κάποιος Αξιωματικός από την Καστοριά ήταν που μας έκλεψε μια πανέμορφη Νεράιδα μας την κα Σοφία

Ένα σχόλιο

  • Ευχαριστουμε που μεταφερετε στη σημερινη γεννια την ιστορια του τοπου. Αγνωστες πτυχες για μας αλλα πολυ γραφικες κι ενδιαφερουσες. Να ειστε παντα καλα και ακμαιος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.