kozan.gr: Πρόταση από το Δήμο Βοΐου προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου “Πόρτη Μιλτιάδη” Νεάπολης

29 Οκτωβρίου 2019
20:29
Κανένα σχόλιο

 

Πρόταση από το Δήμο Βοΐου προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου “Πόρτη Μιλτιάδη” Νεάπολης, αναμένεται να καταθέσει η Δημοτική Αρχή του Χ. Ζευκλή. Αν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, το απόγευμα της Τρίτης 29/10, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έγινε αποδεκτή από τις πτέρυγες της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκάλεσε τις ενστάσεις – παρατηρήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, Δ. Κοσμίδη και Λ. Γκερεχτέ, που ζήτησαν, στην πρόταση που θα κατατεθεί, να υπάρχει τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία για το πώς θα αξιοποιηθεί ο εν λόγω χώρος, διαφορετικά, όπως επισήμαναν, δύσκολα, η πρόταση αυτή, θα γίνει αποδεκτή,  από το αρμόδιο Υπουργείο. Μάλιστα ο κ. Κοσμίδης, υπερθεματίζοντας, πρότεινε την εκπόνηση σχετικής μελέτης που θα τεκμηριώνει τα περί αξιοποίησης. Από την πλευρά του ο κ. Μ. Καραμπατζιάς διαφώνησε με τη σκοπιμότητα της ενέργειας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, διότι, κατά την άποψή του, τίθεται ως κίνηση αντιπερισπασμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μοναδικό σκοπό έχει να αποτρέψει μελλοντικά σχέδια να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος γι’ αυτό που κατά καιρούς έχει ακουσθεί, δηλαδή για τη φιλοξενία μεταναστών – προσφύγων κι όχι γιατί υπάρχει πραγματική πρόθεση για πραγματική αξιοποίηση του χώρου, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση. Απαντώντας στους προβληματισμούς των συναδέλφων του, ο Δήμαρχος Βοΐου, Χ. Ζευκλής, απάντησε ότι: “Σήμερα ξεκινάμε να κάνουμε μια διερεύνηση για να δούμε ποια είναι η πρόθεση κι η διάθεση του Υπουργείου. Τώρα αν εσείς νομίζετε ότι μπορούμε να κάνουμε μια μελέτη και να διαθέσουμε ένα πόσο, των 60.000 ευρώ, για μια μελέτη σκοπιμότητας, ναι μπορούμε να το κάνουμε κι αυτό. Αν δούμε “φως” από την κυβέρνηση να είστε σίγουροι ότι θα το φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να το τεκμηριώσουμε”.

kozan.gr

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.