Πανελλαδικές: Τον Απρίλιο ο αριθμός εισακτέων που θα είναι μειωμένος – Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

4 Νοεμβρίου 2019
11:55
Κανένα σχόλιο

Στα μέσα Απριλίου θα ανακοινωθεί ο αριθμός  εισακτέων ανά Σχολή  Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση των Α.Ε.Ι., των Α.Ε.Α. και των Α.Σ.Τ.Ε., σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο “μίνι” νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η διάταξη ορίζει  ότι ο αριθμός εισακτέων θα εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας,  ύστερα από γνώμη των Τμημάτων και ισχύει για τις πανελλαδικές εξετάσεις του ίδιου σχολικού έτους.

Ενώ μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας δεν λάμβανε υπόψιν τις εισηγήσεις των ΑΕΙ , ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Βασίλης Διγαλάκης, δήλωσε στη Βουλή: “Εμείς ως νέα ηγεσία   θα λάβουμε υπ’ όψιν τον προσδιορισμό του αριθμού εισακτέων που θα μας δώσει κάθε Πανεπιστήμιο, κάθε τμήμα, κάθε σχολή”.

Αυτό σημαίνει  ότι  εάν τηρηθεί η δέσμευση , του υφ. Παιδείας  θα υπάρξει  μείωση του αριθμού εισακτέων από το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-21,  καθώς τα ΑΕΙ κάθε χρόνο εισηγούνται σημαντικά μικρότερο αριθμό εισακτέων, από αυτόν που τελικά αποφασίζει το υπουργείο.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι, υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε:

Επειδή υπηρετώ είκοσι πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου να φέρω το εξής αρνητικό παράδειγμα:  Τα πανεπιστήμια διαχρονικά υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις εισηγήσεις για τον αριθμό εισακτέων, τις οποίες οι ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν ακούν.

Τα ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιον αριθμό φοιτητών μπορούν να εκπαιδεύσουν και μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε επαγγελματική προοπτική στους αποφοίτους των πανεπιστημίων.

Το Μηχανογραφικό

Οι μαθητές της Γ ́ Λυκείου που θα πάρουν μέρος  στις Πανελλαδικές Εξετάσεις,θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο με τις σχολές που που επιθυμούν να εισαχθούν,  μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τη γνωστοποίηση των βαθμών της τελικής τους επίδοσης.

Σε αυτό οι υποψήφιοι επιλέγουν όσα Τμήματα επιθυμούν από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.