Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Η ΝΔ γκρεμίζει ό,τι χτίσαμε στην Καστοριά”

7 Νοεμβρίου 2019
18:50

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί τα νέα τμήματα στα Πανεπιστήμια, δηλώνει η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως. Η ΝΔ πιστή στο δόγμα της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και θιασώτης της ιδιωτικής προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Ξεκίνησε με το κλείσιμο των διετών τμημάτων – είχαμε 2 από αυτά στην Καστοριά – προς όφελος ιδιωτικών ΙΕΚ της Αθήνας. Αλήθεια ποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι που χαϊδεύουν την κυβέρνηση έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με αυτά τα ιδιωτικά ΙΕΚ;

Σήμερα προχώρησαν και στο κλείσιμο του 5ου τμήματος της Καστοριάς, το τμήμα «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία». Ένα τμήμα που ήταν το 3ο στην Ελλάδα και θα είχε μεγάλη ζήτηση.

Η ΝΔ δείχνει την αντιπάθειά της στην περιοχή μας, στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας και στους ανθρώπους που ζούνε εδώ. Μία προσπάθεια που καταβάλαμε με πολύ κόπο και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε 5 Πανεπιστημιακά τμήματα στην Καστοριά, η ΝΔ την τινάζει στον αέρα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Εξάλλου η ΝΔ και η Υπουργός διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν κρύβουν τις επιλογές τους. Ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ της ΝΔ λέει ξεκάθαρα πως «πρέπει να γυρίσει πίσω το ρολόι της εκπαίδευσης στο 2014». Τότε δηλαδή που στην Καστοριά είχαν κλείσει το τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου και είχαν καταργήσει και μεταφέρει σε άλλη πόλη την αρχιτεκτονική.

Είναι άθλιοι, απαράδεκτοι, επικίνδυνοι και αδιάφοροι για την Καστοριά.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

7 σχόλια

  • Και γιατί δηλαδή κάποιος που δεν θα πάει στο 2ετές πρόγραμμα του Πανεπιστημίου πρέπει να πάει σε ιδιωτικό ΙΕΚ στην Αθήνα; Δημόσιο ΙΕΚ η Καστοριά και οι όμοροι νομοί δεν έχουν;;;
    Για πληροφορηθείτε καλά για τα τμήματα που λειτουργούν ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά μας, αλλά και τους ενηλίκους και μετά πυροβολήστε την Κυβέρνηση, η οποία πολύ καλά έκανε και δεν λειτούργησε τα άχρηστα αυτά τμήματα, τα οποία προκηρύχθηκαν προεκλογικά χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος σχεδιασμός, σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και εξοπλισμένα εργαστήρια για να λειτουργήσουν.
    Από κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μας έσωσαν!

    • Ενω αυτα που κρατησαν να λειτουργησουν οπου τα κρατησαν τι ειχαν; μηπως την υποδομη;η μηπως το προσωπικο η τον σχεδιασμο;;; Μαλον δεν τα ξερετε καλα η δεν θελετε να τα πειτε καλα δηλαδη οπως εχουν τα πραγματα. Εξ αλλου στην Ελλαδα ζουμε. Τι σας εκπλησει; η μονιμη κατασταση του χτιζω γκρεμιζω των κομματων. Ας μη γινουμε θιασωτες τους.

  • ΤΙ ΧΤΙΣΑΤΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ!!!!! ΧΩΡΙΣ ΔΟΜΕΣ-ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΧΩΡΙΣ ΥΛΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΒΑΛΑΤΕ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!! ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ 4ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!!

  • Αστο ρε ολυμπιτσα που εχτισες κιολας στην καστορια,μονο λογια ησουνα,μηπως λειτουργησε καμμια σχολη,ηθελες προεκλογικα να μας ταισεις σανο,ευτυχως εισαι αντιπολιτευση και πολυ σου ειναι.Τ μεγαλα λογια σου κρατα τα για σενα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.