Αυτή την εποχή η Περιφέρειά μας αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Λυπάμαι που η κυρία Καρυπίδου ως περιφερειακή σύμβουλος ασχολείται με μένα και συνεχίζει να μου επιτίθεται αναίτια χρησιμοποιώντας τοπικό κανάλι που όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει. Παρεμπιπτόντως, ενώ ήμουν παρούσα, για το θέμα που με αφορά, δεν ζητήθηκε ποτέ η δική μου γνώμη, όπως ρητά επιβάλει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αναγκάζομαι να βάλω τα πράγματα στη θέση τους για πρώτη και τελευταία φορά, γιατί δεν επιζητώ τέτοιου είδους δημοσιότητα.

1)Άρθρο 243παρ.3 Ν. 3852/2010 : Οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, τον οποίο έχουν ορισθεί να εξυπηρετήσουν. Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη ή τον αντιπεριφερειάρχη, το περιφερειακό Συμβούλιο και τις επιτροπές της περιφέρειας, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους.

Άρα στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, εκλήθην στην οικονομική επιτροπή και μου δόθηκε ο λόγος από την προεδρεύουσα, για να εξηγήσω θέματα που άπτονται του αντικειμένου μου. Δεν είμαι ΟΥΤΕ μετακλητή ΟΥΤΕ υπηρεσιακή, όπως με απεκάλεσε η κα Καρυπίδου, πράγμα που όφειλε να γνωρίζει εκ της θέσεώς της.

2) Η απορία της κας Καρυπίδου δεν ήταν καθόλου «απλή περιέργεια», αλλά ήταν προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή προτιμά δικηγόρους Αθηνών ενώ η απελθούσα περιφερειακή αρχή όχι, πράγμα το οποίο δεν ισχύει και το γνωρίζει πολύ καλά, όπως επίσης το γνωρίζω κι εγώ. Η απάντησή μου ότι «κι εσείς είχατε κάνει αναθέσεις σε γραφεία Αθηνών» εξαγρίωσε την «εν λόγω κυρία» η οποία προφανώς «είχε τη μύγα και μυγιάστηκε» και καταφέρθηκε εναντίον μου κουνώντας το δάκτυλο, προσβάλλοντας και απαξιώνοντάς με. Η παραπάνω έκφραση μου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πολιτικό λόγο ή αντιπολίτευση. Ήταν απλά ένα πραγματικό γεγονός και έκφραση απορίας από την πλευρά μου για την ερώτησή της. Φυσικά και δεν θα μπορούσα παρά να αμυνθώ επειδή με έθιγε κατάφωρα. Η απορία της απαντήθηκε σαφώς (λόγοι εξοικονόμησης χρημάτων).

3) Το έργο των Ειδικών Συμβούλων, των Ειδικών Συνεργατών και Επιστημονικών Συνεργατών περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών δεν είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του δικηγόρου, ούτε αναστέλλει την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος (άρθρο 243 παρ.8 Ν.3852/2010).

4) Η κα Καρυπίδου δήλωσε ότι η συμπεριφορά της Προεδρεύουσας και της συμπολίτευσης την έκαναν να καταλάβει ότι συμφώνησαν μαζί της στο ότι εξέφρασα πολιτικό λόγο. Αυτό αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας και εκμετάλλευση του πολιτικού πολιτισμού που επιδεικνύει η παρούσα περιφερειακή αρχή.

5) Όταν προσβάλλεται η προσωπικότητά μου και η επαγγελματική μου αξιοπρέπεια από εδώ και στο εξής, θα ακολουθώ τη νόμιμη οδό.

Ελένη (Λιάνα) Μπήινα

Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια

Μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου Α.Π.Θ.

Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ.

Επιστημονική Συνεργάτης Περιφερειάρχη

Δυτικής Μακεδονίας