Το έργο της Γενοβέφας Βουνοτρυπίδου «Μοιραία Καταδικασμένοι 1919» στις 16 Νοεμβρίου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού και ώρα 21.00 στην Κοζάνη

13 Νοεμβρίου 2019
22:15
Κανένα σχόλιο

 

Στα πλαίσια της επετείου για τα 100 χρόνια της Ποντιακής γενοκτονίας η Θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας παρουσιάζει το Έργο της Γενοβέφας Βουνοτρυπίδου «Μοιραία Καταδικασμένοι 1919» στις 16 Νοεμβρίου στη Στέγη ποντιακού Ελληνισμού και ώρα 9.00 στην Κοζάνη. Η παράσταση είναι στα Ελληνικά και στα Ποντιακά με σκοπό την διάδοση της Ιστορίας στο ευρύ κοινό.

Ένα Ιστορικό Δράμα με ιστορίες και βιώματα από στιγμές όλου του ξεριζωμένου Πόντου. Η Ιστορία ξετυλίγεται με ένα κύριο πρόσωπο που παντρεύει τρεις δεκαετίες από τα νεαρά του χρόνια στο Κάρς, στα ενήλικα στην Τραπεζούντα και τέλος στον ερχομό του στην Ελλάδα. Στο ταξίδι του χαρακτήρα θα δούμε τα πάθη του ποντιακού λαού και πως με το πέρας του χρόνου ολοκληρώθηκε η Γενοκτονία.

Συντελεστές: Σενάριο – Σκηνοθεσία-: Βουνοτρυπίδου Γενοβέφα,Θεατρολόγος: Μαρία Τσαρουχίδου, Σκηνικά : Γιάννης Τσαουσίδης – Βουνοτρυπίδου Γενοβέφα, Βοηθός Παραγωγής: Νόπη Χουρεμίδου – Γιάννης Τσαουσίδης, Μουσική Επιμέλεια-Παραγωγή: Σάκης Στεφανίδης, Φωτισμός: Σάκης Στεφανίδης ,Μουσική Επιμέλεια παράστασης: Γιάννης Δημάκης, Ενδυματολόγος: Ρίτα Ελευθεριάδου ,Συντονιστής Ορχήστρας: Γιώργος Ευσταθιάδης, Τραγούδι: Βαγγέλης Σπυρίδης, Λύρες: Γιώργος Ευσταθιάδης, Σπύρος Παναγιωτίδης, Ιορδάνης Χαϊδης, Θεόδωρος Δουλάκης, Νίκος Κανάκης ,Νταούλια: Θοδωρής Ελευθεριάδης – Σάκης Καπετάνος, Παίζουν: Μαίρη Ηλιάδου ,Λητώ Μεντεκίδου, Μαρία Τσαρουχίδου, Ελευθερία Γλυκεράκη, Μάνθος Βαΐσίδης, Πένυ Καζαντζίδου, Ανθούλα Καρατάσου, Θάνος Ίτσαρης, Παναήλα Πατσινακίδου, Γενοβέφα Βουνοτρυπίδου, Γιάννης Τσαουσίδης, Δέσποινα Πετρίδου Λεμονιά Κατωτοικίδιου, Χρήστος Καρατάσος, Δημήτρης Τσομπάνος ,Παύλος Εφραιμίδης ,Κων/νος Δουλκερίδης ,Γιώργος Χαλκίδης ,Μαρία Ηλιάδου .Συμμετέχουν: Η Χορωδία του Πον.Συλ.Πτολ/δας, το Χορευτικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου του Κλείτου και η θεατρική ομάδα «Μικρή Αυλαία».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.