Συνάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τον Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού

20 Μαρτίου 2017
10:49
Κανένα σχόλιο

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού είχε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο γραφείο της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Τα μέλη του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Άργους Ορεστικού εξέφρασαν στην κ. Τελιγιορίδου τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση τους για τη διευθέτηση ευνοϊκής ρύθμισης των δανείων, που αποτελούσε βραχνά για τους ίδιους αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με οφειλές δανείων από τον οργανισμό απευθυνόταν στον ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέστη καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ και υπεισήλθε σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

Πρόσφατα ελήφθη απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τη ρύθμιση 97.343 ενεργών δάνειων. Πρόκειται για υπουργική απόφαση μετά από πόρισμα ειδικής επιτροπής, για τον εκ νέου προσδιορισμό της τιμής του τ.μ. με την οποία παραχωρούνται στους δικαιούχους οι κατοικίες. Με την απόφαση αυτή προσδιορίστηκε ενιαία τιμή για όλους τους δικαιούχους 150 οικισμών εργατικών κατοικιών, έπεσε η χρεούμενη τιμή μονάδας ανά τ.μ. από 650 – 1.035 ευρώ ανά τ.μ. σε 304 ευρώ ανά τ.μ.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες, η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα σε αυτούς που είχαν δάνεια από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να διευθετήσουν τις οφειλές τους, δίνοντας έτσι τέλος στην εκκρεμότητα αλλά και την ομηρία χιλιάδων δικαιούχων στις εργατικές κατοικίες. Στόχος μας είναι η σταδιακή ανάταξη της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων. Ευελπιστούμε σιγά – σιγά να μπούμε σε έναν δρόμο ευημερίας και βελτίωσης», επισήμανε η βουλευτής.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.