Ξεκίνησε τα δρομολόγια, εντός της πόλης, το μεσημέρι της Κυριακής 15/12, το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι. Ενθουσιασμός σε μικρούς και μεγάλους.

Η διαδρομή που θα ακολουθεί το τρενάκι των Χριστουγέννων στην Πτολεμαΐδα έχει ως ακολούθως:

Αφετηρία: Χώρος της λαϊκής αγοράς από την πλευρά της οδού Καπετάν Φούφα

∆ιαδρομή από οδό Καπετάν Φούφα δεξιά προς την οδό Νοσοκομείου και έπειτα πάλι δεξιά στην οδό Βασ. Κων/νου. Συνέχεια αριστερά την οδό ∆ημοκρατίας.

1η στάση: Μπροστά στον πεζόδρομο (στην διασταύρωση οδών ∆ημοκρατίας και Μικράς Ασίας). Συνέχεια διαδρομής στην οδό ∆ημοκρατίας και έπειτα στροφή αριστερά στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

2η στάση: Μπροστά στο Παλαιοντολογικό Μουσείο (επί της οδού 28ης Οκτωβρίου) Συνέχεια στροφή δεξιά στην οδό Αγίας Τριάδος και συνέχεια σε ανώνυμη οδό που οδηγεί στην 25ης Μαρτίου. Έπειτα στροφή αριστερά στην οδό 25ης Μαρτίου. Συνέχεια πορείας.

3η στάση: Κεντρική Πλατεία της πόλης (μπροστά από το στημένο Χριστουγεννιάτικο καράβι). Συνέχεια πορείας δεξιά στην οδό Γονατά και έπειτα υποχρεωτική κυκλική πορεία και στην πρώτη έξοδο δεξιά, στην οδό Παυλίδη Αδαμοπούλου. Συνέχεια πορείας ευθεία επί της Βασ. Κων/νου. Συνέχεια πορείας επί της Βασ. Κων/νου και έπειτα στροφή δεξιά στην οδό Μακεδονομάχων. Συνέχεια πορείας και στροφή δεξιά στην οδό Καπετάν Φούφα. Πορεία προς το σημείο αφετηρίας της διαδρομής.

Τέλος διαδρομής. Συνολικό μήκος διαδρομής: 3.830 μέτρα.