Κάποιοι θεωρούν ότι η κλεψύδρα (και όχι κλεψύθρα) για την οριστική επίλυση του προβλήματος των μαρμάρων στο Τρανόβαλτο ξεκίνησε με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερβίων στο Τρανόβαλτο στις 23-12-2019.

Δήμαρχε, το είπαμε και στο Τρανόβαλτο, η κλεψύδρα άνοιξε τον Μάιο του 2014 (επί δημαρχίας μου), με την υπογραφή του Κειμένου Αρχών και Δεσμεύσεων μεταξύ του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης ο κ. Δακής), του συλλόγου των μαρμαράδων και των επιχειρηματιών που λειτουργούσαν στην περιοχή.

Στο κείμενο αυτό προβλεπόταν όλα τα στάδια και οι ενέργειες εκπόνησης και έγκρισης των μελετών και των αντίστοιχων έργων, καθώς επίσης και οι πηγές χρηματοδότησής τους.
Η επόμενη δημοτική αρχή του κ. Κοσματόπουλου συνέχισε την προσπάθεια, με συνέπεια σήμερα να έχει ολοκληρωθεί και η περιβαλλοντική μελέτη, που ήταν το πρώτο ζητούμενο.

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια φάση της πορείας προς την οριστική επίλυση της ορθολογικής αξιοποίησης της μαρμαροφόρου περιοχής.

Χρειάζεται ακόμα χρόνος και υπομονή τόσο για τις εγκρίσεις των μελετών όσο και για την υλοποίηση του έργου. Επίσης σύμπνοια και ενότητα των μαρμαράδων, που είναι και το κύριο ζητούμενο.

Ψυχραιμία λοιπόν, μην κομπορυμονείς για πράγματα για τα οποία ακόμα δεν υπάρχει δική σου σφραγίδα.

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων, μέσω Facebook, που προηγήθηκε

 

Oταν η κρίση χτυπά πρέπει πάντα να επιστρέφεις στα προίοντα που σου δίνει η Γη.
Η δικιά μας γη ευτυχώς έχει πλούσιο υπέδαφος.
Ήρθε η ώρα για τη λύση του χρόνιου προβλήματος των Μαρμάρων του Τρανοβάλτου.
Η Δημοτική Αρχή γύρισε την κλεψύθρα της αντίστροφης μέτρησης.
Το ΔΣ στο Τρανόβαλτο κατέληξε να γίνει μια Λαική Συνέλευση.
Μόνο όταν κουβεντιάζουμε μπορούμε να λύσουμε χρόνια προβλήματα….