Βασίλης Κωνσταντόπουλος σε Χρήστο Ελευθερίου: “Ψυχραιμία, μην κομπορρημονείς για πράγματα για τα οποία ακόμα δεν υπάρχει δική σου σφραγίδα”

27 Δεκεμβρίου 2019
23:24

 

Κάποιοι θεωρούν ότι η κλεψύδρα (και όχι κλεψύθρα) για την οριστική επίλυση του προβλήματος των μαρμάρων στο Τρανόβαλτο ξεκίνησε με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σερβίων στο Τρανόβαλτο στις 23-12-2019.

Δήμαρχε, το είπαμε και στο Τρανόβαλτο, η κλεψύδρα άνοιξε τον Μάιο του 2014 (επί δημαρχίας μου), με την υπογραφή του Κειμένου Αρχών και Δεσμεύσεων μεταξύ του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης ο κ. Δακής), του συλλόγου των μαρμαράδων και των επιχειρηματιών που λειτουργούσαν στην περιοχή.

Στο κείμενο αυτό προβλεπόταν όλα τα στάδια και οι ενέργειες εκπόνησης και έγκρισης των μελετών και των αντίστοιχων έργων, καθώς επίσης και οι πηγές χρηματοδότησής τους.
Η επόμενη δημοτική αρχή του κ. Κοσματόπουλου συνέχισε την προσπάθεια, με συνέπεια σήμερα να έχει ολοκληρωθεί και η περιβαλλοντική μελέτη, που ήταν το πρώτο ζητούμενο.

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια φάση της πορείας προς την οριστική επίλυση της ορθολογικής αξιοποίησης της μαρμαροφόρου περιοχής.

Χρειάζεται ακόμα χρόνος και υπομονή τόσο για τις εγκρίσεις των μελετών όσο και για την υλοποίηση του έργου. Επίσης σύμπνοια και ενότητα των μαρμαράδων, που είναι και το κύριο ζητούμενο.

Ψυχραιμία λοιπόν, μην κομπορυμονείς για πράγματα για τα οποία ακόμα δεν υπάρχει δική σου σφραγίδα.

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων, μέσω Facebook, που προηγήθηκε

 

Oταν η κρίση χτυπά πρέπει πάντα να επιστρέφεις στα προίοντα που σου δίνει η Γη.
Η δικιά μας γη ευτυχώς έχει πλούσιο υπέδαφος.
Ήρθε η ώρα για τη λύση του χρόνιου προβλήματος των Μαρμάρων του Τρανοβάλτου.
Η Δημοτική Αρχή γύρισε την κλεψύθρα της αντίστροφης μέτρησης.
Το ΔΣ στο Τρανόβαλτο κατέληξε να γίνει μια Λαική Συνέλευση.
Μόνο όταν κουβεντιάζουμε μπορούμε να λύσουμε χρόνια προβλήματα….

13 σχόλια

  • Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η αποληψιμοτητα καθαρού μαρμάρου είναι κάτω από 15%, τα παραγόμενα μπάζα ,σε μια τοσο μεγάλη έκταση λατομειου, όπως και τα πολλα παλιά, αν δεν υπάρχει στην Μ.Π.Ε μονάδα εκπμεταλευσης τους, πολύ δύσκολα θα γίνει δεκτή.

  • Ανεξάρτητα από τις εξελιξεις, μέχρι στιγμής πράγματι Κωνσταντόπουλος και Κοσματοπουλος τις έχουν καθορίσει. Ελευθερίου η αλήθεια να λέγεται .

    • Σιγά σιγά κωνσταντοπουλε θα μας πεις ότι έχεις βάλει σφραγίδα και στο αρδευτικό των Καμβουνίων , που πραγματικά θα δημιουργούσε περισσοτερες νέες θέσεις εργασίας .γιατί σαν μηχανικός γνωρίζεις ότι τουλάχιστον στην Ευρώπη τέτοια λατομεία δεν έχουν καμία τύχη. Ας δούμε την διπλανή Ιταλία με την μεγαλύτερη ιστορία στα μάρμαρα που εδώ και δεκαετίες προχώρησε στις επενδύσεις στο τεχνομαρμαρο με εκμετάλλευση των μπαζών των λατομείων.

      • Πράγματι έχω βάλλει σφραγίδα και στο αρδευτικό των Καμβουνίων.
        Πρώτον γιατί εξασφάλισα χρηματοδότηση του αρδευτικού από την ΔΕΗ ύψους 2,0 εκ. ευρώ. Με την ΔΕΗ υπέγραψα σύμβαση στις 06-08-2014 (ένα μήνα δηλαδή πριν αποχωρήσω και παρ’ όλο που είχα χάσει τις εκλογές, καμιά πίκρα, ο τόπος μας είναι πάνω από όλους) για 2,0 εκ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα ισχύος της σύμβασης 2 χρόνια με δυνατότητα παράτασης 1 χρόνο.
        Τώρα αν ο Κοσματόπουλος “κατάφερε” να μην κάνει τίποτα στα χρόνια αυτά και να χάσει την σύμβαση, η οποία έληξε το 2017, προφανώς δεν ευθύνομαι εγώ.
        Εσύ όμως πρέπει να αναρωτηθείς για τις επιλογές σου τότε τότε και τώρα.

        • Τόσοι πολλοί ικανοί δήμαρχοι Κωνσταντόπουλος,Κοσματοπουλος, Ελευθερίου αλλά στο πρόγραμμα της περιφέρειας δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αρδευτικό έργο Καμβουνίων και το σπουδαιότερο δεν διαμαρτυρήθηκε κάνεις

        • Άλλη δουλειά από το να απαντάς στα πάντα σε ολους και να ασχολείσαι διαρκώς με το όταν ήσουν δημαρχος δεν έχεις να κανεις; τοσο πολύ τρέφεσαι από αυτό; Εγγόνια δεν έχεις;σύνταξη δεν παίρνεις;έλεος έχασες δυο φορες τις εκλογές πάρτο απόφαση, δεν σε θελεουν εκεί κάτω είσαι δεν είσαι καλός..

  • Μην έχετε απαιτήσεις από τον Ελευθερίου . Αρέσκετε να είναι ο δήμαρχος των προσφύγων – μεταναστών – παράνομων μεταναστών

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΕΧΕΙΣ ΖΟΡΙΣΤΕΙ.ΑΛΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.ΚΑΤΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ…

  • Κωνσταντόπουλε αν τα έκανες όλα όμορφα και ωραία και έβαζες τις σφραγίδες, τώρα θα ήσουν Δήμαρχος, για να αποτύχεις δύο φορές αυτό κάτι σημαίνει, σκέψου λίγο, μην τα ρίχνεις όλα στους ψηφοφόρους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.