Ανάληψη διακονίας των νέων Εκκλησιαστικών (Ενοριακών) Συμβουλίων για την τριετία 2020-2022, και στην Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

31 Δεκεμβρίου 2019
11:52

 

Την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στα νέα Εκκλησιαστικά (Ενοριακά) Συμβούλια (στους εκκλησάρηδες των Ι. Εξωκλησιών) και στα Φιλόπτωχα των Ενοριακών Ναών, μετέφερε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, την Κυριακή, 29-12-2019 (μετά την ανάγνωση της Εγκυκλίου του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παύλου για το αγέννητο παιδί και τη θέση της Εκκλησίας γι’ αυτό), ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας.

Τα νέα Εκκλησιαστικά Συμβούλια αναλαμβάνουν τη διακονία τους (ανεβαίνουν στο στασίδι του Επιτρόπου) την 1-1-2020 και την ολοκληρώνουν την 31-12-2022.

Με την ευχή και την ευλογία του Επισκόπου και Μητροπολίτη μας κ. Παύλου και με την ειλικρινή, ειρηνική και άδολη συνεργασία εφημερίων, επιτρόπων τακτικών και αναπληρωματικών, μελών της φιλοπτώχου των Ενοριών, ψαλτών και νεωκόρων και όλων των λαϊκών μελών των Ενοριών, (πρέπει να) προσπαθούμε να φανερώνουμε την ενότητά μας εν Χριστώ Ιησού, πρέπει να προσπαθούμε (παρά τα λάθη και τις ατέλειές μας) να φανερώνουμε Αυτόν τον ίδιο το Χριστό (ενεργούντα) μέσα στις τοπικές μας κοινωνίες, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία του Ιησού Χριστού, του Ελευθερωτή των υπάρξεών μας και των κοινωνιών μας, κατοικούντα εν μέσω και εντός ημών, ευλογούντα, αγιάζοντα και σώζοντα ημάς.

Στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.) ανήκουν οι παρακάτω Ενορίες: Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, Αγίου Νικολάου Παλαιογρατσάνου, Αγίου Νικολάου Καταφυγίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης), Αγίας Παρασκευής Πολυφύτου, Γενεσίου της Θεοτόκου Πλατανορέματος, Αγίου Γεωργίου Νεράιδας, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ίμερας και Αύρας, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λευκάρων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ροδίτη, Αγίου Γεωργίου Μεσιανής και Κουβουκλίων, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βαθυλάκκου, Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

Ο Σεβασμιώτατος με την Ποιμαντορική Εγκύκλιο Πρωτοχρονιάς 2020 (θα διαβαστεί σε όλους τους Ι. Ναούς την Πρωτοχρονιά) απευθύνει ευχές.

‘’Αγώνας χρειάζεται καθημερινώς αδελφοί μου προς αποβολήν του εγωισμού και εγωκεντρισμού μας, της φιλαυτίας μας και της φιλαρχίας μας, διά του Μυστηρίου της Μετανοίας εξομολογήσεως, διά της περισυλλογής και της ταπεινώσεως.

Εμπρός λοιπόν, ξεκινήσατε το Νέον Έτος κάμνοντας τον Σταυρόν σας, που είναι όπλον κατά του διαβόλου.

Ξεκινήσατε το Νέον Έτος μπολιασμένοι στον Χριστόν, την ελπίδα, την σωτηρία και την Ειρήνη.

Ξεκινήσατε το Νέον Έτος στην αγκαλιά της Μεγάλης Μητέρας μας την Υπέρμαχο Στρατηγόν του Γένους μας.

Ξεκινήσατε το Νέον Έτος χέρι-χέρι με τον Άγιο Βασίλειο και όλους τους αγίους μας, τους πρεσβευτάς στον θρόνον του Σωτήρος μας Χριστού και μη φοβάσθε, ‘’ει Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών’’. Χρόνια πολλά, ευλογημένος και αγιασμένος ο Νέος χρόνος. Ο πνευματικός Σας Πατέρας, ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης Σας. Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

31-12-2019

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.