Συνάντηση της ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με τη βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη

31 Δεκεμβρίου 2019
11:54

Τη Δευτέρα, 30-12-2019 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κοζάνης με τη βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων (εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, μείωση μισθών, υποστελέχωση υπηρεσιών, πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης τη διετία 2016-2017, ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.άλ.). Ιδιαίτερα όμως, τέθηκε το ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος της προβληματικής περιοχής το οποίο χορηγούνταν από το 1992 έως το 2011 σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΟΤΑ που εργάζονται τον Νομό Κοζάνης. Με την ψήφιση του Ν.4024/11 και στη συνέχεια του Ν.4354/15, χορηγείται στους υπαλλήλους που εργάζονται στον Νομό Κοζάνης, εκτός από αυτούς που εργάζονται στη πόλη της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε φαινόμενα άνισης μεταχείρισης των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια περιοχή με ανάλογα χαρακτηριστικά και πρέπει άμεσα να υπάρξει ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος προβληματικής περιοχής και οι υπάλληλοι των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η κ. εκπρόσωπος του κοινοβουλίου -αφού άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο- συμφώνησε πως το συγκεκριμένο επίδομα πρέπει να χορηγείται σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους του νομού και δεσμεύτηκε να καταθέσει συγκεκριμένη επερώτηση στη βουλή.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κοζάνης

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.