Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Σαρηγιαννίδη και κ. Ιορδανίδη είχε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές του ιδρύματος και τη θέση του στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, αλλά και για τον ρόλο του στην ανασυγκρότηση της περιοχής μας στη νέα εποχή.

Στη τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Κατά κοινή παραδοχή, το πανεπιστήμιό μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει βασικό εταίρο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της δίκαιης μετάβασης. Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα από τους οικοδεσπότες ότι φιλοδοξούν να αποτελέσει το ίδρυμά μας, το πρώτο πράσινο και ψηφιακό πανεπιστήμιο, στο οποίο το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας για θέρμανση, ψύξη, ηλεκτρισμό και μετακίνηση θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις εγκαταστάσεις του και στις πέντε πόλεις, ενώ το #eCampus θα υποστηρίζει όλες τις υπηρεσίες και συναλλαγές της λειτουργίας του ψηφιακά.

Από την πλευρά μου ζήτησα από τους ακαδημαϊκούς δασκάλους να γίνουν, προς όλες τις κατευθύνσεις, πομποί του μηνύματος ότι δεν διεκδικούμε στη βάση των αδυναμιών μας αλλά στη βάση των πολλών δυνατοτήτων μας.»