Τα φωτοβολταϊκά… ξεβολεύουν τα μελίσσια στο ΛΚΔΜ

14 Φεβρουαρίου 2020
12:09
Κανένα σχόλιο

Η προώθηση των σχεδίων και των έργων για την κατασκευή φωτοβολταϊκών στα εδάφη του ΛΚΔΜ, έχει, όπως φαίνεται, και μια παράπλευρη συνέπεια, καθώς αρκετές από τις περιοχές όπου χωροθετούνται τα πάρκα αξιοποιούνταν μέχρι και πέρυσι ως μελισσοκομικές θέσεις, υπό την εποπτεία της ΔΕΗ.

Ίσως αρκετοί να το αγνοούν, όμως η εγκατάσταση μελισσοκόμων σε προεπιλεγμένες θέσεις εντός των φυτειών ακακίας σε αποκατεστημένες εκτάσεις των Ορυχείων του ΛΚΔΜ είναι μια διαδικασία που τελεί υπό τον έλεγχο του Κλάδου Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα, από πέρυσι, η τοποθέτηση κυψελών εντός των εκτάσεων αυτών πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της εγκατάστασης μελισσοκόμων.

Η προώθηση των έργων για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων, όμως, ανάγκασαν φέτος τον Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος και Αποκατάστασης Εδαφών να καταργήσει ή/και να μετακινήσει αρκετές από τις μελισσοκομικές θέσεις που είχαν εγκριθεί πέρυσι.

Οι νέες μελισσοκομικές θέσεις έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στους μελισσοκόμους της περιοχής και οι ενδιαφερόμενοι να τοποθετήσουν κυψέλες για τη φετινή χρονιά θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στη γραμματεία της Διεύθυνσης ΛΚΔΜ της ΔΕΗ το διάστημα από 17 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Μαρτίου.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.