Πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα, παρουσία τεσσάρων Αντιδημάρχων του Δήμου Κοζάνης, συζητήθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, στη Λαϊκή Συνέλευση της Α. Κώμης Κοζάνης, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου (Φωτογραφίες)

21 Φεβρουαρίου 2020
05:47

Πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα, παρουσία τεσσάρων Αντιδημάρχων (Δουγαλής, Σημανδράκος, Κυριακίδης, Βασιλακόπουλος ) του Δήμου Κοζάνης, συζητήθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, στη Λαϊκή Συνέλευση της Α. Κώμης Κοζάνης, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου. Σκοπό της Λ.Α. ήταν η καταγραφή προβλημάτων κι αιτημάτων του κοινοτικού συμβουλίου, των φορέων και κατοίκων για διαμόρφωση του πλαισίου των κινήσεων για την περίοδο 2020-2024. Στη διαδικασία της Λαϊκής Συνέλευσης τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη, τα προγραμματισμένα έργα του τεχνικού προγράμματος του δήμου, τα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν του κατοίκους, οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν και τα προβλήματα των παραγωγών και πωλητών στις λαϊκές αγορές. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ Δημήτρης Κορκίδας, αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα λειτουργία του κοινοτικού συμβουλίου , στις ενέργειες που κάνει σε καθημερινή βάση για προώθηση των θεμάτων, στην άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Κοζάνης.

Ενδεικτικά η ατζέντα των θεμάτων της λαϊκής συνέλευσης

1. Λειτουργία κοινοτικών κτηρίων (κοινότητα, πολιτιστικό κέντρο, κλειστό γυμναστήριο, σχολεία ) – Λειτουργικά έξοδα.

2. Παράλληλα έργα αναδασμού (Β’ Φάση). Υπάρχει μελέτη (Π.Ε. Κοζάνης ενέργειες για ένταξη στο ΠΑΑ).

3. Συντήρηση των υφιστάμενων έργων αναδασμού της Α΄ φάσης

4. Αγροτικοί δρόμοι (τοπογράφηση, διάνοιξη αγροτικών δρόμων, χαλικόστρωση αγροτικών δρόμων στην εκτός αναδασμού περιοχή).

5. Αγροτική περιουσία της κοινότητας , (ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια 144 στρέμματα, ανταποδοτικά)

6. Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. (Πρόταση)

7. Αρδευτικό στην ποτιστική ζώνη. Αντικατάσταση – Συντήρηση – Επέκταση.(υπάρχει σύμβαση μελέτης)

8. Συντήρηση γεωτρήσεων και ένταξή τους στο αρδευτικό δίκτυο.

9. Συντήρηση δεξαμενής Αγ.Παρασκευής (Η/Μ εξοπλισμού) και αξιοποίηση του διαθέσιμου νερού. Επίσης διάθεση απόνερων από πλύσιμο χαλιών εντός του αποχετευτικού δικτύου

10. Διαχείριση της υφιστάμενης περιουσίας του διαλυμένου αγροτικού συνεταιρισμού (αγροτεμάχια, αποθήκες, πλάστιγγα), κατασκευή ηλεκτρονικής πλάστιγγα.

11. Λειτουργία νέου γηπέδου. Περαιτέρω ενέργειες για να παραδοθεί για χρήση στην επόμενη περίοδο 

12. Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 για άθληση των παιδιών του οικισμού στην παλαιά θέση του γηπέδου.

13. Κατασκευή παιδικής χαράς στην Αγ Παρασκευή.

14. Συντήρηση και αδειδότηση κτιρίων (Σχολείων, Κοινότητας, Πολιτιστικού Κέντρου, κλειστού γυμναστηρίου).

15. Εσωτερική οδοποιία οικισμού (διανοίξεις νέων οδών, συντήρηση, ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμός φρεατίων ομβρίων).

16. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού – κεντρικού δρόμου από είσοδο από Μηλιά εως την Αγία Παρασκευή.

17. Επέκταση νεκροταφείου στην παλαιά θέση του Αγ Γεωργίου.

18. Ψεκασμός για τα κουνούπια στην νέα περίοδο.

19. Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης πλαστικού και γυαλιού και οικιακών αποβλήτων σε περισσότερα σημεία του οικισμού, καθώς και τακτικό πλύσιμο των υφισταμένων προς αποφυγή επικίνδυνων ασθενειών.

20. Eξωτερικός φωτισμός σε απόμερα σημεία (Δρόμος προς νεκροταφείο, Καλιανόστρατα, Χαϊντές, Ζηλιές και λοιπά σημεία)

21. Αγροτικός Ιατρός με έδρα την Άνω Κώμη.

22. Αρχεία με χάρτες του αναδασμού του 2008 και των παλαιών χαρτών της διανομής του 1938 και του 1989 στην διάθεση του γραφείου του προέδρου καθώς και διάσωση και συντήρηση του Αρχείου της Κοινότητας.

23. Οργανωτικά ζητήματα: Διάθεση μηχανημάτων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει να παραμένουν για εργασίες. Λειτουργία κοινοτικού καταστήματος για επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας αλλά και επαφή του δήμου με τους πολίτες . Τακτικές συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου παρουσία του αντίστοιχου αντιδημάρχου και πρακτικογράφου για να έχει επίσημη μορφή κάθε συνεδρίαση.

24. Διάθεση καθαρίστριας και ενός εποχιακού εργάτη για ανάγκες του οικισμού.

25. Ενέργειες σε εξελίσσονται αυτή την περίοδο . (καθαρισμός παλαιού νεκροταφείου, αντικατάσταση εξωτερικού φωτισμού, σηματοδότηση οδών του οικισμού, ονοματοδοσία οδών).

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.