Καλή Σαρακοστή, με υγεία σε όλους!

Η ολοκλήρωση της φετινής Αποκριάς μας φέρνει όλους πιο κοντά,πιο κοντά στην παράδοση, πιο κοντά στη γειτονιά,πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας.

Η περιοχή ,κι ενώ βρισκόμασταν πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων ,δέχθηκε με υπευθυνότητα και σύνεση το πρόσταγμα της ΚΥΑ.Αποφεύχθησαν οι λεονταρισμοί και οι ψευτοπαλικαρισμοί από όλους. Δεν προτάχθηκε το πρόσκαιρο όφελος μπροστά από το σοβαρό ζήτημα της δημόσιας υγείας και η δεδομένη σοβαρή οικονομική ζημιά για όλη την περιοχή δεν μας οδήγησε σε βεβιασμένες κινήσεις ή σε εντροπία.

Αντιθέτως,όσο περνούσαν οι ώρες και αποτυπώνονταν η επιτυχία της ΚΥΑ στο βασικό της σκοπό,στην αποτροπή μεγάλων πληθυσμιακών μετακινήσεων λόγω του Καρνάβαλου, τόσο διακρατικά,όσο και στην ενδοχώρα,ο αυθορμητισμός επικράτησε. Οι μαζώξεις στα στέκια με τους ήχους των χάλκινων, ο χορός δίχως μικροφωνικές,το κέρασμα όχι υπό την αιγίδα κάποιου φορέα μας επέστρεψαν πολλές δεκαετίες πίσω.Στην αγνή εποχή που ο κάθε φανός μάζευε με ένα δίσκο την συνδρομή από τη γειτονιά ώστε να στηθεί το γλέντι την Κυριακή της Μ.Αποκριάς.

Ιδιαίτερα το χθεσινό αντάμωμα των ανθρώπων των φανών το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία,όπου για πρώτη φορά πιάστηκαν όλοι μαζί χέρι-χέρι και τραγούδησαν ,μας συγκίνησε όλους και μας άφησε ως παρακαταθήκη μία μοναδική εικόνα που είναι πρόκληση να την επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής.

Αυτή ήταν η φετινή Αποκρ’ά και του χρον’ με ‘γεια!

ΥΓ.Και με Ειρήνη για τα σοβαρά ζητήματα εξ’ ανατολής…