Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού φέρνουν στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις τόσο στον εξοπλισμό (υλικά υγιεινής και καθαριότητας) όσο και στο απαραίτητο προσωπικό. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μιας και η κρατική επιχορήγηση στους Δήμους έχει μειωθεί κάτα 70% από το 2010.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το νέο κορονοϊό. Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλιστεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κτλ. Δεν μπορεί να μιλάμε για επαρκή καθαριότητα και επομένως για διασφάλιση με σύγχρονους όρους υγιεινής παιδιών και εκπαιδευτικών, όταν πάνω από πενήντα καθαρίστριες είναι συμβασιούχες στο Δήμο Εορδαίας, με το άθλιο εργασιακό καθεστώς της εργολαβίας, τόσο στην Α/θμια όσο και στην Β/θμια εκπαίδευση.

Αντίστοιχα μέτρα πρέπει να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους γενικά τους χώρους.

Να υπάρξει ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση της Πέμπτης 05/03/2020 για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας,

Χόλμπα Αντωνία, Τρίτη 03/03/2020