Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτή Ν. Κοζάνης ΝΔ για την κρίση στα σύνορά μας

5 Μαρτίου 2020
14:45

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ:

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σήμερα τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στους πολίτες των νησιών, στους πολίτες του Έβρου, οι οποίοι μαζί με την υπεράνθρωπη δουλειά που γίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από την Ελληνική Αστυνομία, δίνουν και αυτοί τον αγώνα τους σε μία πρωτόγνωρη προσπάθεια και σε ένα πρόβλημα που για πρώτη φορά, με αυτή τη μορφή, αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο αγώνας αυτός είναι πάρα πολύ δύσκολος διότι θέλει μία ειδική διαχείριση και όλοι το αντιλαμβάνεστε. Η γειτονική χώρα μας απειλεί βάζοντας μπροστά ανθρώπους, βάζοντας μπροστά και πιέζοντας πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα και ένα τεράστιο αδιέξοδο.

Καλώ το σύνολο των Βουλευτών όλων των κομμάτων να σταθεί πραγματικά δίπλα στο πλευρό και στον αγώνα του Πρωθυπουργού που δίνει σήμερα, διότι η διαδρομή είναι πάρα πολύ δύσκολη και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι επιλογές και η μέχρι τώρα προσπάθεια είχε θετικά αποτελέσματα. Ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, έδωσε ώθηση προς όλες τις δυνάμεις της Ευρώπης υπέρ μας και βήμα-βήμα διαμορφώνει ένα κλίμα προς αντιμετώπιση αυτού του αδιεξόδου.

Νομίζω ότι η χώρα μας δεν έχει περάσει άλλη φορά τέτοια κατάσταση. Πάντοτε είχαμε προβλήματα και δυσκολίες από τη γειτονική χώρα, αλλά σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και με υπευθυνότητα, σοβαρότητα όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Οι Βουλευτές που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Κοινοβούλιο πάνω από όλα είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών και πρέπει να ξέρουμε ότι εδώ στις τοποθετήσεις μας πρέπει να εκφράζουμε και τους πολίτες και νομίζω ότι κανείς δεν αμφισβητεί σήμερα ότι ενωμένοι όλοι οι Έλληνες θέλουν αντίσταση σε αυτό που επιχειρείται από τη γείτονα και θέλουν αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν πρέπει και εμείς, και να μιλάμε και να τοποθετούμαστε, και ουσιαστικά να στηρίζουμε, για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Η κριτική -και το κάτι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα ή ότι υπάρχουν ελλείμματα- δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, κατά την άποψή μου.

2 σχόλια

  • ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΞΕΦΡΑΓΑ ΑΜΠΕΛΙΑ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.ΕΛΕΟΣ.

  • ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΖΑΤΕ ΤΑΞΗ,ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ Η ΧΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.