Η ανακοίνωση σήμερα οτι ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης στη χώρα μας φέτος έφτασε ήδη στα 83 δείχνει πολύ καθαρά οτι δεν χρειαζεται πανικός για τον κορωνοϊό, αλλα την ίδια στιγμή δεν επιτρέπεται και εφησυχασμός.

Ακούγοντας τον κ Τσιοδρα που καθημερινά μας ενημερώνει υπεύθυνα για τον κορωνοϊό δημιουργείται ενα εύλογο ερώτημα για κάποια μέτρα πρόληψης. Είπε συγκεκριμένα σημερα ο κ καθηγητής: ” Θα νοσήσει το 5- 10% του πληθυσμού φέτος εκτιμά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας – «Ο ιός κινείται κάτω από τη μύτη των υγειονομικών αρχών» δηλώνει- Διευκρίνισε ότι η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα – Σε επιδημική φάση η Ευρώπη “.

Το εύλογο ερώτημα αφορά το γεγονός οτι οι συμπατριώτες μας από τη Σιάτιστα που βρέθηκαν στην Ιταλία τις ημέρες που εκδηλωνόταν ο ιός στη γειτονική χώρα δεν έτυχαν κάποιας ιδιαίτερης μέριμνας με τη μορφή προληπτικών εξετάσεων έστω και δειγματοληπτικά μέχρι σήμερα. Το γεγονός οτι δεν εμφανίζεται κάποιος που να έχει παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου μέχρι τώρα ειναι σίγουρα ένα αισιόδοξο σημάδι, αλλά ο κ Τσιόδρας ειναι σαφής ότι αυτό δεν μας διασφαλίζει απόλυτα .

Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ήρεμα και διακριτικά να προβούν σε κάποιες προληπτικές εξετάσεις στη συγκεκριμένη ομάδα δειγματοληπτικά; Εάν ήδη κάτι τέτοιο έγινε ή γίνεται και δεν το γνωρίζουμε δεν πειράζει που δεν το ξέρουμε ,φτάνει μόνο να γίνεται για να δώσουμε όλοι μας τα εύσημα της αναγνώρισης στις υγειονομικές μας αρχές.