Ικδρουμή αυτουκτουνίας (Γράφει ο Δημήτρης Βούρκας)

18 Μαρτίου 2020
13:41

Φίλις κι φίλ΄ τι φκιάντι, είστι καλά, σφαλίσκιτι στα σπίτια σας ή τριουρνάει ιδώ κι κεί, Ιφαρμόζτι τ΄ς ουδηγίις που μας λέν τα χαζουκούτια; Ιδώια, τα πρέπ΄να είμι δίκιους, όταν μας ινημιρών σουστά δεν τα λέμι χαζουκούτια, αλλά είνι λίγις οι στιγμές απ΄λειτουργούν σουστά!

Τώρα τα γυρίσ΄καένας σας κι τα μι πεί, κι τι σ΄ινδιαφέρ΄ισένα; Εμ πώς αρά δεν μι ινδιαφέρ΄! Είμι «υψηλής τάσης», απ΄λιέν κι οι Διητζήδις! Κι ιπιδή δεν θέλου να τ΄ς καμαρώσου απού τώρα γι΄αυτό ρα σας τα λιέου!

Ου κουρουνοιός τα πιράσ΄γιατί ότ΄πιριέχ΄τ΄σύνθιτ λέξ΄΄,κουρώνα, η σκέτ΄κουρώνα, αργά η αγλήγουρα πιρνάει.

Μη μι πείτε δεν θυμάστι του κουρώνα-γράμματα, που έπιζάμι μκροί, πάει του αστόισαμι. Τουν καλό μπασκιτμπουλίστα, Τάκη Κουρουναίου, τουν αστόισαμι κι αυτόν όπους κι τουν άλλουν καλό μπασκιτμπουλίστα τουν Άγγιλου Κουρουνιό. Τουν βασιλιά κι τ΄ς κουρώνις τ΄, παν κι αφτές κι αφτός αντάμα. Γι αφτό σας λιέου, τα πιράσ΄, τώρα του πόσου τα κάμ΄είνι θέμα χρόνου. Άμα είμιστι τυχιροί, μπουρεί ου Χρήστους Κυρατσούς κι η ουμάδα τ΄,ικεί σιακάτ σ΄ν Αμιρική, μπορεί να βρεί αγλήγουρα του ιμβόλιου!

Είμι πουλύ καλά, αν σας ινδιαφέρ΄, αλλά αυτό που άκσιν η γυναίκα μ΄ιχτές, στου χαζουκούτ΄, κι μι του πειν΄, είνι να ζουρλένισι κι να παίρς τα βνά. Μι ΄πειν ότι ένα λιουφουρείου γιουμάτου ικδρουμείς γυρνούσιν απ΄΄ν Πόλ΄! Τι άλλου άκσις, τ΄λιέου, Δεν άκσα κι καλά, μι λιέει. Μούνγκι τα τ΄ς βάλν σι κατ΄οίκουν πιριουρισμό! Λιέου, τα είνι ιργαζόμιν΄ικεί σην Πόλ΄κι γυρνούν σν Ιλλάδα.

Είπα να γράψου κάτ΄για τ΄ς ικδρουμείς κι τ΄ς ικδρουμές αφτέσια τα μέρις, αλλά κρατήθκα, γιατί έπριπιν να διασταβρώσου αυτά απ΄άκσιν η γυναίκα μ΄.

Κι που σι θέλου, τώρα του προυί άκσα μι τ΄αφτιά μ΄ότ ήταν ικδρουμείς απ τ΄Θισσαλία, απ΄του Βόλου κι απού άλλις πόλεις.!

Που μι κίντσιτι ρά σιούρδ; στου μπγιαλό, όχι κάτοικ΄τ΄ς πόλης μας! Που μι κίντσιτι ρα τραχανιάιδις; Που μι κίντσιτι ρα ούρδις ανάλατις; Έφυγαν λέν ΄ν πιρασμέν΄ Παρασκιβή για συνέδριου διαλουγισμού!!! Τρανή δλειά!! Δεν πάεινιτι στου Πήλιου να ξαπλώστι, ιένας-ιένας κι να διαλουγιστίτι, να κάτστι όσις ώρις κι μέρις θέλτι, να έπιρνέτι κι καφαλτί κι να σουθεί η δλειά!

Τώρα, οι ιφθύνις. Που ήταν του τιλουνείου απ΄άφκιν του λιουφουρείου να παέν΄ σην Κουσταντινούπουλ΄; Η άκσιν τουν σουλτάνου που είπιν ότ΄οι Τούρκ΄είνι γιρός λαός κι δεν τ΄ς πιάν΄καντίπουτα; Η ιπαναπάφκαν οι θκοί μας ιπειδή μι διαταγή τ΄ σουλτάνου βάν΄μπόλ΄κ΄ κουλόνια λιμουνιού,
γιατί διώχν΄τουν κουρουνοιό. Όταν τα μάθουμι, αν μάθουμι καμιάφρας, πόσ΄τ΄ς καμάρουσαν, τότι τα μας ΄ρθεί ντουβουρλίνγα.

Τώρα η πλιαρουμή. Κλείσιμου του πρακτουρείου για τρείς μήνις κι γλέπουμι, κι πρόστιμου. Οι ιπιβάτις, κλείσιμου σι κάνα απόμιρου στρατόπιδου εγκαταλειμένο, να παέν το φαί κι να του αφήν΄απ΄όξου απ΄πόρτα τ΄ς πιρίφραξις κι να φλάγν΄να μην τ΄σκαπουλάρν, στουν πάτου να πλιαρώσν τα έξουδα κι όπχιος δεν έχ΄ να δλέψ΄
στου δημόσιου τουμέα ώσπου να ξιπλιαρώσ΄!

Αφτάια είχα να σας πώ κι σας τάπα, ισείς κανόντσιτι!

Μήκας Ελίμειος
18 Μαρτίου 2020

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.