Π. Κεπαπτσόγλου (Δήμαρχος Άργους Ορεστικού): «Τι περιμένουν για να πάρουν μέτρα – Κάποιοι ζουν σε εικονική πραγματικότητα»

18 Μαρτίου 2020
14:42

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου σε συνέντευξή του στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου έκανε λόγο για πόλεμο με δεδομένα που αλλάζουν συνέχεια, προτάσσοντας την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. «Η αίσθηση μου είναι ότι είμαστε στην αρχή. Δεν το παίζω ειδικός, ακούω τις απόψεις των ειδικών. Εμείς κάνουμε όλα αυτά που επιβάλλεται να γίνουν, είτε γινόμαστε αρεστοί είτε όχι. Στόχος μας είναι η προστασία των πολιτών και τίποτα άλλο. Και για αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε όλα αυτά τα μέτρα. Τις απολυμάνσεις, τα σποτάκια για ενημέρωση, τη γραμμή ψυχολογικής στήριξης των πολιτών. Πέρα από όλα τα άλλα έχει ξεκινήσει όχημα της πολιτικής προστασίας που θα γυρίσει σε όλο το δήμο με την ντουντούκα να ενημερώνει τον κόσμο. Οι υπηρεσίες μας είναι στην υπηρεσία των πολιτών με κάθε τρόπο, κάθε μέσο, συνεχώς», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Αναφορικά με τα κρούσματα στην Καστοριά σημειώνει πως: «Πιστεύω ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια. Είναι αναγκαίο να αρθεί το απόρρητο. Να γνωρίζουμε. Έχουμε θέσει στο κοινό έγγραφο την ανάγκη να διασφαλίσουμε τη διασπορά στο βαθμό του δυνατού. Να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες. Το τονίζω ξανά και ξάν, είμαστε πιο μπροστά από όλη την Ελλάδα».

«Τι περιμένουν;»
Για το αίτημα καραντίνας, ο κ. Κεπαπτσόγλου -και σε συνάρτηση με όσα συμβαίνουν σε Δραγασιά και δαμασκηνιά- είπε πως: «Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει. Ειλικρινά δεν θα μπω σε λογική κριτικής, δεν θα τρέχω από κανάλι σε κανάλι. Πιστεύω πως κάποιοι στον τόπο μας δεν εργάζονται για τον τόπο μας. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι για αυτά που κάναμε και αυτά που δεν κάναμε. Καθυστερήσαμε πολύ. Το τι δεν κάναμε θα το δούμε σε άλλη φάση, όταν όλα θα έχουν περάσει. Κάνω, όμως, έκκληση για άμεσα μέτρα, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να στιγματιστεί η Καστοριά, ο κ. Κεπαπτσόγλου τονίζει πως: «Θέλουμε να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ότι όλα βαίνουν καλά, ενώ είμαστε μπροστά από όλη την Ελλάδα; Για την καραντίνα υπάρχει πρωτόκολλο και εξειδίκευση για κάθε περιοχή. Υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που μπορούν να αποφασίσουν αν θα μπει ο Νομός σε καραντίνα, η κεντρική εξουσία, και αυτοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. Με θέματα ασφάλειας δεν παίζουμε. Η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά γιατί μπήκαν σε καραντίνα; Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να γίνουν πρώτα τα ίδια; Ζούμε εικονική πραγματικότητα, το ξαναλέω».

Έτοιμο το Κέντρο Υγείας να μπει στη μάχη 
«Όλα αυτά που λέγαμε για το Κέντρο Υγείας βγαίνουν τώρα. Τώρα αποδεικνύεται η σοβαρή και επισταμένη δουλειά που γίνεται εκεί. Και ας το αμφισβητούσαν κάποιοι, λίγο καιρό πριν. Τα νούμερα και τα στατιστικά… Το Κέντρο είναι έτοιμο να μπει στην μάχη, να διαχειριστεί περιστατικά. 

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση του Χρήστου Νατσούλη αν ειπώθηκε από Θεσμικό της Καστοριάς στην σύσκεψη της Κυριακής στην Αντιπεριφέρεια ότι «όσοι είναι να πεθάνουν θα πεθάνουν», ο δήμαρχος του Άργους το επιβεβαίωσε σημειώνοντας όμως πως δεν ήταν ακριβώς έτσι…

Ακούστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξη του δημάρχου Άργους Ορεστικού

Πηγή sentra.com.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.