Για την κατάσταση με το ΕΚΑΒ τις δύσκολες αυτές ώρες, μίλησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.

Ο κ. Σαραφίδης αναφέρθηκε στην χθεσινή ανακοίνωση του ΕΚΑΒ που ζητούσε από τον κόσμο της Καστοριάς να απελευθερώσει το δρόμο προς το Νοσοκομείο, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ τα ύποπτα κρούσματα.

Ιδιαίτερη αίσθηση κάνει η αναφορά του στη μη συμμόρφωση μέρους του κόσμου στις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι και αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι κι αλλιώς αργήσαμε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα των πραγμάτων: «κάποιοι το είδαν σαν ταινία, κάτι σαν μακρινό που γίνεται στην Κίνα».

Ο κ. Σαραφίδης δήλωσε ακόμη πως υπάρχει επάρκεια σε υλικά, λέγοντας παράλληλα ότι χρειάζεται ενίσχυση των Νοσοκομείων.

Κλείνοντας κ. Σαραφίδης έκανε έκκληση να συνετιστεί ο κόσμος και να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών. «Θερμή παράκληση, δώστε μας χώρο να δουλέψουμε. Τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει στην Ιταλία. Υπάρχει ατομική ευθύνη και πρέπει να το καταλάβουμε», είπε χαρακτηριστικά.