Θέματα των Περιφερειακών Ενοτήτων αλλά και των θεματικών αντιπεριφερειών της Περιφέρειας μας, συζητήσαμε στην 1η τηλεδιάσκεψη με τους χωρικούς και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους σήμερα το μεσημέρι. Σε δύο διαδοχικές τηλεδιασκέψεις, σχεδόν μονοπώλησε το διάλογο η κρίση του κορωνοϊού και οι εξελίξεις του στη Δυτική Μακεδονία.

Αποφασίσαμε την πρόσθετη στήριξη στο νοσοκομείο Καστοριάς, για περαιτέρω ενίσχυση του αναγκαίου εξοπλισμού στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η αποστολή των μέσων προστασίας που ψηφίσαμε ομόφωνα στο Π.Σ. για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας μας ξεκινά σήμερα από την Καστοριά και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη για όλα τα νοσοκομεία μας.
Ενημέρωσα επίσης, για την επιστολή μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την υπαγωγή στο καθεστώς των ευνοϊκών μέτρων της Κυβέρνησης και άλλων επιχειρήσεων, κλάδων της οικονομίας, που πλήττονται στην Περιφέρεια μας.

Τέλος συζητήσαμε τον απολογισμό για άλλα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια μας, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της κάθε αντιπεριφέρειας, ενώ ζητήθηκε από τους αντιπεριφερειάρχες να καταθέσουν έως το τέλος της εβδομάδας το μηνιαίο σχέδιο δράσης του επόμενου μήνα.

Γ. Κασαπίδης