Σε καραντίνα τίθεται, για 14 μέρες, από σήμερα στις 20:00, η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς. Απαγορεύεται η είσοδος κι έξοδος, εκτός για τροφοδοσία, σε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας. Eπίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για 14 μέρες, για τη μετακίνηση των πολιτών, στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου. Κι αυτά τα μέτρα, για τους 3 Δήμους, τίθενται από σήμερα στις 20:00. Συγκεκριμένα:

  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των πολιτών από τις 20:00 μέχρι τις 08:00
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης για τους 3 ακολούθους λόγους α) Η κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, β) Η μετάβαση σε τελετή  Γ) Η σύντομη μετακίνηση για ατομική άσκηση ή τις ανάγκες κατοικίδιου.

Η κίνηση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη θα γίνεται, γι’ αυτές τις 15 ημέρες. από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Για τη μετάβαση σε τελετή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κηδείας κι αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς Α βαθμού. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους.

Eπιπρόσθετα σε αυτούς τους Δήμους στα super market γίνεται υποχρεωτική αναλογία ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου.

 

Tι ανακοίνωσε, αναλυτικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, στο βίντεο που σας μεταφέρει διαδικτυακά το kozan.gr