Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας: «Μένουμε Σπίτι»: Οι Πρόσκοποι και η εταιρία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ δημιουργούν επιτραπέζια και παζλ για παιδιά

2 Απριλίου 2020
20:17

Αυτές τις ώρες που πρέπει να «μείνουμε σπίτι», οι Έλληνες Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, και η εταιρεία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games), η μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής και κατασκευής επιτραπέζιων παιχνιδιών, προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στα παιδιά αλλά και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η πρώτη από μία σειρά ενεργειών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι Πρόσκοποι, με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στο κομμάτι αυτό, εμπλούτισαν το υλικό του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Σώσε το δάσος». Μέρος των εσόδων του θα διατεθεί από την εταιρία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games), για να υποστηρίξει πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Προσκοπική Κίνηση στην εκπαίδευση παιδιών ηλικίας Δημοτικού σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Σώσε το Δάσος», αποτελεί μία πρωτότυπη και έξυπνη παραλλαγή του κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού Φιδάκι, εμπλουτισμένο με οικολογικό περιεχόμενο, με την ευγενική επιμέλεια από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσα από την ενασχόληση με το παιχνίδι, όσο και με τις συνοδευτικές κάρτες που εσωκλείονται στη συσκευασία και εξηγούν με απλά λόγια την σημασία των ελληνικών δασών, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Παράλληλα, γιορτάζοντας τα 110 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, οι δημιουργήθηκε ένα συλλεκτικό παζλ με στιγμές στη φύση, προάγοντας τον εθελοντισμό και διατηρώντας ακόμα δυνατό το συναίσθημα για γρήγορη επιστροφή σ αυτή όταν ξεπεραστεί η Πανδημία. Το παζλ αποτελείται από 204 κομμάτια και έχει τυπωθεί μόνο σε 110 τεμάχια

Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!

Προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν (στο site τους) σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες προκειμένου μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και ενήλικες να περάσουν δημιουργικά και αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, με τίτλο: «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»:

Η στρατηγική συνεργασία με τη εταιρία παιχνιδιών ΔΕΣΥΛΛΑΣ (Desyllas Games) έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των εταιριών που στηρίζουν έμπρακτα το έργο των Προσκόπων, πιστεύοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Περισσότερα για το παιχνίδι: http://desyllasgames.gr/product/sosetodasos/ & https://bit.ly/sosetodasos

Περισσότερα για τους Προσκόπους: www.gineproskopos.gr και www.scouts4sdgs.gr

-ΤΕΛΟΣ-

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. ιδρύθηκε το 1910, συμπληρώνει δηλαδή το 2020, 110 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Στην εταιρεία Desyllas Games (Παιχνίδια Δεσύλλας) κατασκευάζουμε από το 1981, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, ποιοτικά παιχνίδια πάντα με γνώμονα τις ανάγκες μικρών και μεγάλων. Προσχολικά-Εκπαιδευτικά, Παιδικά και Οικογενειακά-Παρέας αποτελούν τις κύριες κατηγορίες των ελληνικών Παιχνιδιών Δεσύλλας.

Η εταιρία Desyllas Games, επίσης εισάγει και διανέμει ποιοτικά ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς και τις μεγαλύτερες εταιρίες παιχνιδιού παγκοσμίως όπως η LEGO, Rubik’s Cube, Papo, Schmidt Spiele, Heye.κ.α. Ακόμα εξάγει τα παιχνίδια της στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού, όπως της Αμερικής, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Κορέας και της Κίνας.

Παί-ζουμε Ελληνικά με παιχνίδια Δεσύλλας!

Ένα σχόλιο

  • Ευγε!!!Το Πανεπιστημιο Δυτ.Μακεδονιας δε θα μας δειξει κατι χειροπιαστο απο τις τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσες ερευνες;για να βοηθησει εστω στο ελαχιστο την κατασταση που βιωνει η Δυτ.Μακεδονια;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.