Πτολεμαΐδα: Φόβοι για λουκέτο στο Κέντρο φροντίδας Παιδιού

5 Μαΐου 2020
14:45

Κρίσιμη η αποψινή συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων φίλων Ατόμων με αναπηρία Δ. Μακεδονίας και αφορά στην αναστολή, η, όχι, λειτουργίας του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού, γιατί, ο Σύλλογος αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες του, συνέπεια του οποίου θα είναι 28 παιδιά με σοβαρές μορφές αναπηρίας να στερηθούν τη χαρά της δημιουργικής απασχόλησης και να παραμείνουν εγκλωβισμένα στα σπίτια τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοκοινωνική τους Υγεία. Η περίοδος της καραντίνας, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού δεν έχει λήξει ακόμη για τα παιδιά αυτά, και όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Αντωναρίδης, πολλές φορές, το διάστημα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, χτυπούσαν τα τηλέφωνα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ακόμη και μέσα στη νύχτα, ζητώντας τα παιδιά επίμονα να τα επισκεφθούν στα σπίτια τους, ενώ, καταγράφηκαν και περιπτώσεις επιθέσεων στους γονείς, γιατί ήθελαν να βγουν έξω, να πάνε στο Κέντρο, στο Σχολείο τους. Οι οικογένειες βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές καιχρειάζονται καθημερινή ψυχολογική στήριξη, αλλά, λόγω της Υγειονομικής κρίσης, δεν είναι εύκολο να υποδεχθούν τους εξειδικευμένους επιστήμονες στα σπίτια τους, ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Αντωναρίδης, οι τηλεφωνικές γραμμές παροχής βοήθειας δεν αντικαθιστούν την διά ζώσης επαφή. Στους εναλλακτικούς τρόπους για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου φροντίδας Παιδιού και την κραυγή αγωνίας που υψώνουν οι γονείς των παιδιών με αναπηρία για το Μέλλον της Δομής, εφόσον ο Δήμος Εορδαίας, η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, η συντεταγμένη Πολιτεία δεν χρηματοδοτήσουν τις δράσεις του, απαντήσεις θα μπορούσαν να δώσουν, μία διαδικτυακή συναυλία καλλιτεχνών, οι προσφορές ιδιωτών, ακόμη, κι ένας ραδιοφωνικός η τηλεοπτικός Μαραθώνιος

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

  • Πολύ σοβαρό θέμα, δεν πρέπει να πέρασει στα αζήτητα. Απαιτείται άμεση χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ή το Δήμο. Κονδύλια υπάρχουν. Είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, δεν έχει σημασία που αφορά μικρό αριθμό παιδιών.

  • Δώστε λεφτά κύριοι του Δήμου και της Περιφέρειας, τώρα!! Η ζωή δεν είναι μόνο επιταγές για σουβλάκια σε πανηγύρια και μπρε,μπρε μπρε . Αυτά τα θέματα δεν έπρεπε καν να υφίστανται , όταν δίνονται επιχορηγήσεις για συλλόγους που κάνει ο κάθε πικραμένος . Άιντε , τελειώνετε .

  • Η περιφερεια θεωρει οτι οταν δινει λεφτα για τους φανους προσκομιζωντας τιμολογια απο εταιριες εστιασης για συνεδρια,μια και ετσι μονο περνα απο τον επιτροπο,επιτελει εργο. Εκει εχει ψηφους,εδω?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.