Ένα μικρό ατύχημα που συνέβη σε μια εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στη Βέροια, διόρθωσαν με την ευαισθησία τους οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βέροιας.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης το απορριμματοφόρο όχημα περισυλλογής  των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τους μπλε κάδους έκανε το συνηθισμένο δρομολόγιό του. Γύρω στις 6.30  το απόγευμα και ενώ ήταν προς το τέλος του δρομολογίου, ο οδηγός Θεόδωρος Κοντός και ο υπάλληλος καθαριότητας Γιάννης Τσιρίδης ειδοποιήθηκαν ότι μια εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στην οδό Πιερίων στη Βέροια είχε κατά λάθος πετάξει στον μπλε κάδο μαζί με χαρτόνια και συσκευασίες, ένα σκάνερ που τιμολογεί τα προϊόντα, αξίας περίπου 1.000€!

Παρόλο που οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να έχει καταστραφεί από την πρέσα και τα μαχαίρια του απορριμματοφόρου, επέστρεψαν στην βάση της υπηρεσίας στον ΣΜΑ που βρίσκεται στα Ασώματα. Εκεί με εντολή του προϊσταμένου άδειασαν το όχημα και άπλωσαν περίπου 2 τόνους ανακυκλώσιμα απορρίμματα και ξεκίνησαν να ψάχνουν μια συσκευή σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου.

Στις εγκαταστάσεις προσήλθε γεμάτη αγωνία και η εργαζόμενη στο μάρκετ, που ευελπιστούσε να βρεθεί η συσκευή, αλλιώς φοβόταν ότι θα έπρεπε να καλύψει την ζημία των 1.000 ευρώ η ίδια με την συνάδελφό της στη βάρδια. Για περίπου μια ώρα οι δύο εργαζόμενοι στην καθαριότητα  έψαχναν ανάμεσα στα σκουπίδια και όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Κοντός, την στιγμή που ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν, βρήκε την συσκευή και μάλιστα χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Η χαρά της κοπέλας ήταν απερίγραπτη, ενώ τεράστια και η ηθική ικανοποίηση των δύο εργαζομένων στην καθαριότητα που βοήθησαν.

Πολλά συγχαρητήρια στην υπηρεσία καθαριότητας και στους συγκεκριμένους εργαζομένους, που αποδεικνύουν με κάθε τρόπο ότι βρίσκονται δίπλα στον πολίτη!

 

www.laosnews.gr