Την επέτειο των 75 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού τίμησε στις 10 Μάη η Κ.Ο. Σερβίων του ΚΚΕ. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Κ.Ο. Σερβίων και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, από το Βάιο Καφτεράνη, στο μνημείο των Κ.Ο. Σερβίων-Βελβεντού, στο Φυτώρειο Σερβίων, αφιερωμένο στη μνήμη των Αίβατζίδη Γεώργιο, Στάθη Ιωάννη, Παπαβασιλείου Βασίλη οι οποίοι ήταν δεσμώτες της Ακροναυπλίας και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 44 και το Χαραλαμπίδη Θεόφιλο που εκτελέστηκε στις 6 Ιούνη του 43 στο Κούρνοβο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μανώλης Θεοδωρίδης, γραμματέας της ΚΟΒ Σερβίων. Στο χαιρετισμό του τόνισε: «Τιμάμε τους χιλιάδες ήρωες που γνώρισαν από πρώτο χέρι ότι η λευτεριά δε χαρίζεται, αλλά καταχτιέται με κόπους και θυσίες. Και η περιοχή των Σερβίων έδωσε στην κυριολεξία το αίμα της. Από 3.000-4.000 κατοίκους οι 180 εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ και πολλοί στον εφεδ. ΕΛΑΣ. Δεν υπήρξε σχεδόν οικογένεια που να μην είχε αντάρτη (από 1-3) και αρκετοί αναδείχτηκαν στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη. Πάνω από εκατό πέσαν στις μάχες, εκτελέστηκαν στα στρατόπεδα ή δολοφονήθηκαν…

Η 9η Μάη, οι αγώνες του λαού μας, μας εμπνέουν, μας διδάσκουν πίστη στη δύναμή μας. Οι λαοί όλου του κόσμου αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, με την πάλη και την οργάνωσή τους, για να μην πληρώσουν τη νέα καπιταλιστική κρίση, για να φέρουν στο προσκήνιο των εξελίξεων την ανάγκη της εποχής μας: Τον αγώνα για τον Σοσιαλισμό.»