kozan.gr: Ο Δήμος Σερβίων ζητεί/διεκδικεί από το Δήμο Βελβεντού το ποσό των 586.780,048 ως αποτέλεσμα συμψηφισμού απαιτήσεων κι υποχρεώσεων που προέκυψαν από το διαχωρισμό του μέχρι πρότινος ενιαίου Δήμου (Σερβίων – Βελβεντού)

14 Μαΐου 2020
15:12

Ο Δήμος Σερβίων ζητεί/διεκδικεί από το Δήμο Βελβεντού το ποσό των 586.780,048 ευρώ ως συμψηφισμό απαιτήσεων κι υποχρεώσεων που προέκυψαν από το διαχωρισμό του μέχρι πρότινος ενιαίου Δήμου (Σερβίων – Βελβεντού). Συγκεκριμένα, με βάση σχετικό πίνακα, που περιλαμβάνεται σε έγγραφο που απέστειλε, πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Σερβίων στο Δήμο Βελβεντού  (και κοινοποιήθηκε σε δημοτικούς συμβούλους και των δύο δήμων), εξειδικεύει το σκεπτικό των διεκδικήσεων αυτών, όπως αναφέρονται τα παρακάτω:

Mάλιστα, όπως σημειώνεται, μέρος των 586.780,048 ευρώ και συγκεκριμένα τα 146.088,378 ευρώ έχουν ήδη πληρωθεί από έσοδα του Δήμου Σερβίων και ζητείται το εν λόγω ποσό να αποδοθεί άμεσα στο Δήμο Σερβίων, διότι πέραν της νομικής υποχρέωσης κρίνεται σημαντικό μέγεθος για την ομαλή λειτουργία του Δήμου Σερβίων.

Μέχρι τότε, κάθε μηνιαία δόση των 1.727,45 ευρώ που τυχόν θα πληρωθεί από τον Δήμο Σερβίων για την εξυπηρέτηση των δανείων του Βελβεντού, θα γίνεται αυτομάτως απαιτητή από το Δήμο Σερβίων και θα προστίθεται στο σύνολο των υποχρεώσεων. Επίσης προτείνεται το ποσό των 2.436 ευρώ, που αναλογεί στο Δήμο Βελβεντού, επί της μηνιαίας δόσης του δανείου ισοσκέλισης έτους 2019, να αποδίδεται σε μηνιαία βάση στο Δήμο Σερβίων ως πάγια υποχρέωση του Δήμου Βελβεντού μέχρι τη λήξη του δανείου το έτος 2030.

Η πρόταση, από την πλευρά του Δήμου Σερβίων, καταλήγει και με το ακόλουθο: Εφόσον τακτοποιηθούν οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες, το υπόλοιπο ποσό των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Βελβεντού  να αποδοθεί στο Δήμο Σερβίων είτε υπολογιστικά με βάση τις γενόμενες πληρωμές είτε κατόπιν διακανονισμού.

kozan.gr

11 σχόλια

  • Κατακαημένοι Βελβενοί….το φέσωμα από τα Σέρβια δεν έχει τελειωμό. Πού πήγατε και μπλέξατε; Περιμένετε, έρχονται κι άλλα!

  • Εκεί που μας χρωσταγαν μας πήραν και το βόδι λοιπόν… Βελβεντό μακάρι να δικαιωθείς.

  • Τα κληροδοτήματα τα έχουν δώσει στο Βελβεντό;
    Και μια απορία. Πώς έφτασε ένα εσωτερικό έγγραφο στους δημοσιογράφους; Μάλλον ο δήμος Σερβίων διοικείται από το Facebook!

  • Και τώρα που το βλέπω έχει πλάκα τα 395000 είναι υποχρεώσεις του πρώην δήμου που ΔΕΝ έχουν πληρωθεί! Άρα διεκδικούν 586000 πλην 395000

    • αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι τα Σέρβια, άφησαν να λήξουν οι δόσεις από δανεία του Βελβεντού, και τώρα τους ζητάν τους τόκους και τα χρεολύσια που κατέβαλαν εκπρόθεσμα, μετά από χρόνια ληξιπρόθεσμων οφειλών. Γιατί ενώ ήδη έδιωξαν όλα τα έξοδα του Βελβεντού, τώρα τους ζητάν και τη χασούρα. Ας έκαναν εκεί στα Σέρβια καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους και να μην άφηναν να δάνεια να λήξουν. Ποιός τους φταίει; Σιγά να μην συμφωνήσει το Βελβεντό να τα δώσει!

  • Ένα σχόλιο για τον πίνακα
    Γιατί όταν βάζεις τον δήμο Βελβεντού να “οφείλει” από τις απλήρωτες υποχρεώσεις του δήμου Σερβίων βελβεντου 395.696 ευρώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ δήμου Σερβίων βελβεντου. Και βε χάση το ΦΕΚ της κατανομής περιουσίας αυτά είναι κάπου 2.500.000. άρα με το ποσοστό που γράφει ο συντάκτης του πίνακα βγαίνει περίπου 581.000 ευρώ!

  • Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω. Για ποιο λόγο έδωσαν στην δημοσιότητα αυτό το έγγραφο. Ότι έχουν να χωρίσουν ας το χωρίσουν ήρεμα σαν καλοί γειτονες. Έχω την εντύπωση ότι στα Σέρβια είναι λίγο επιθετικοί στις διεκδικήσεις έστω και εάν είναι σωστές που δεν ξέρω εάν είναι σωστες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.