Καστοριά: Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης τίμησε με την παρουσία τη λιτή εκδήλωση στη μνήμη των αδικοχαμένων Εβραίων (Φωτογραφία)

15 Μαΐου 2020
13:49
Κανένα σχόλιο

Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας τίμησε, χθες Πέμπτη 14/5, με την παρουσία τη λιτή εκδήλωση στη μνήμη των αδικοχαμένων Εβραίων:

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του “Κέντρου Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριάς”:

«Σήμερα 14 Μαΐου 2020, το “Κέντρο Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριάς, με μία λιτή και απέριττη, σεμνή εκδήλωση θα ήθελε να δηλώσει τον σεβασμό στην μνήμη αυτών των αδικοχαμένων Εβραίων συμπολιτών μας.

Φέτος ανεστάλησαν όλες οι εκδηλώσεις στον Ελλαδικό χώρο, για Μάρτιο και Απρίλιο, λόγω του Κορωνοιου, αλλά θεωρήσαμε υποχρέωση μας να καταθέσουμε ένα απλό στεφάνι με σεβασμό στην Μνήμη της αδικοχαμένης Κοινότητος , από τους εγκληματίες του Ναζισμου.

Το “Κέντρο Σπουδών Εβραϊκής Κληρονομιάς Καστοριας “, ιδρύθηκε πριν δυόμισι χρόνια στην Νέα Υόρκη από Καστοριανούς απόδημους (Χριστιανούς και Εβραίους ), και έχει ως στόχο την διάσωση της της Ιστορικής Μνήμης της τοπικής μας ιστορίας και την προβολή της Καστοριάς μας διεθνώς .

Έως σήμερα, ξέχωρα από το ιστορικό ντοκιμαντέρ “TREZOROS ” , που προβάλλεται σε όλες τις ηπείρους, η Καστοριά προβάλλεται δια μέσου της παγκόσμιας οργάνωσης Μαρτς οφ λαιφ (March of Life ), τον διεθνή οργανισμό αλληλεγγύης Σιαμπατ Σιαλομ, των Ομοσπονδιων Σαρφαδιτικων οργανώσεων Αμερικής, σε διάφορες εκδηλώσεις εδώ και στην Αμερική, και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα 14 Μαΐου εορτάζεται και ως ημέρα ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ, από το 1948 και μετά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τους θεσμικούς φορείς ο αιδεσιμότατος Πατήρ Χρήστος Μεσημέρης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, η βουλευτής κα Τελιγιορίδου, – ο βουλευτής κος Τζηκαλάγιας (με επιστολή του λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στη Βουλή) -ο Περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας κος Κασαπίδης, ο Αντιπερειφερειάρχης Καστοριάς κος Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Νεστορίου κος Γκοσλιόπουλος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Δρ. Κοζατσάνη και η κα Κυριακίδου και ο κος Παύλου Δημοτικός, σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας.»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.