Καλλιόπη Βέττα: «Οι θυσίες των Ποντίων δεν θα ξεχαστούν ποτέ»

19 Μαΐου 2020
11:17

«Η 19η Μαΐου είναι μια ημέρα θλίψης και αναστοχασμού.
Είναι μια ημέρα θλίψης καθώς θυμόμαστε τους θανάτους, τους διωγμούς και τις απίστευτες κακουχίες που πέρασαν οι Πόντιοι συμπατριώτες μας όταν εκδιώχθηκαν από τη γενέθλιά τους γη και ήρθαν έπειτα από πολλά βάσανα στην Ελλάδα για να μεγαλουργήσουν αφήνοντας το διακριτό τους στίγμα στην πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό.
Ωστόσο, είναι και μια ημέρα αναστοχασμού και περίσκεψης μιας και είναι αφορμή να συλλογιστούμε ότι η βία και η μισαλλοδοξία οδηγούν αναπόφευκτα στην καταστροφή.
Η ανάμνηση θα είναι αιώνια. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ»

7 σχόλια

  • “Ωστόσο, είναι και μια ημέρα αναστοχασμού και περίσκεψης μιας και είναι αφορμή να συλλογιστούμε ότι η βία και η μισαλλοδοξία οδηγούν αναπόφευκτα στην καταστροφή”

    Τι εννοεί ο ποιητής;

    • Επειδη αλλοι του συναφιου μιλουσαν για συνωστισμους κλπ, πιθανως να εννοει οτι οι κακοι ιμπεριαλιστες ελληνες εισεβαλαν στη ειρηνικη μικρα ασια και οι τοπικοι μουσουλμανικοι πληθυσμοι αντισταθηκαν

  • ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ κ Βέττα;;Απο το 2010 με το πρωτο μνημονιο…ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ;;;ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;;;

  • Στη γραμμή του συντρόφου τέως υπουργού Φίλη και η συντρόφισσα Βέτα. Ούτε κουβέντα για γενοκτονία. Μόνο ¨θυμόμαστε τους θανάτους, τους διωγμούς και τις απίστευτες κακουχίες που πέρασαν οι Πόντιοι συμπατριώτες μας όταν εκδιώχθηκαν από τη γενέθλιά τους γη¨. Κάτι σαν έξωση καταληψιών δημοσίου κτιρίου από τα ΜΑΤ δηλαδή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.