Ολυμπία Τελιγιορίδου: Όχι στις διώξεις των αγροτών

22 Μαΐου 2020
12:59
Κανένα σχόλιο

 

Ενημερώθηκα πως έχουν γίνει κλήσεις σε αγρότες της Καστοριάς για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας λόγω των περσινών τους κινητοποιήσεων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Όπως και στην αντίστοιχη έρευνα το 2016, για τις κινητοποιήσεις του 2015 κατά τις οποίες ήμουν το μοναδικό άτομο στην Καστοριά που αντιμετώπισε παρακώλυση συγκοινωνίας στο αεροδρόμιο Καστοριάς, έτσι και τώρα πιστεύω πως ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται για τα αιτήματά του και δεν πρέπει να τιμωρείται γι αυτό.

Οι αγρότες της Καστοριάς δεν παρακώλυσαν κανένα έκτακτο περιστατικό και αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Προτίθεμαι εφόσον καλεστώ να διατυπώσω αυτές τις απόψεις μου και στην αρμόδια δικαστική αρχή.

 

ΥΓ: Επισυνάπτω την τότε ανακοίνωσή μου το 2016 προς την εισαγγελική αρχή.

Με αφορμή την κλήτευση συμπολιτών από την εισαγγελία για τις περσινές αγροτικές  κινητοποιήσεις, έχω να δηλώσω τα εξής:

Το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο σε μια δημοκρατία.

Οι αγρότες του νομού Καστοριάς κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους δεν εμπόδισαν κανένα έκτακτο περιστατικό να περάσει από τα μπλόκα  τους, δείχνοντας πως έχουν την αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.

Είμαι η πρώτη βουλευτής που δέχθηκα τις διαμαρτυρίες τους, όταν απέκλεισαν το αεροδρόμιο Καστοριάς κατά την έλευση μου εκεί. Αν και εκτιμώ πως η συγκεκριμένη τους κίνηση ήταν  για λόγους εντυπωσιασμού, εντούτοις θεωρώ πως δεν συντρέχουν λόγοι για την κλήτευση.

Προτίθεμαι εφόσον καλεστώ να διατυπώσω αυτές τις απόψεις μου και στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.