Η πλατεία Νίκης να μετονομασθεί σε πλατεία Μητροπολίτου Ιωακείμ (αυτό είναι το κάλεσμα σήμερα της Ιστορίας μας) (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

25 Μαΐου 2020
11:31

Η κουβέντα – συζήτηση που άνοιξε το τελευταίο διάστημα και αφορά στον Ανδριάντα του μητροπολίτου Ιωακείμ, που με εύθηνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ήταν στα «αζήτητα», έχει αναδείξει για πολλοστή φορά τις παθογένειες του συστήματος μη Κοζάνη.

Για ακόμη μία φορά εμφανίσθηκαν οι ειδήμονες, οι παντογνώστες, κ.α..

Αν οι προσωρινοί ένοικοι της σημερινής πλατείας Νίκης, ήταν απελευθερωμένοι από τα διαχρονικά «δεσμά» τους, θα το είχαν πράξει εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα θα μιλούσαμε για την Πλατεία Μητροπολίτου Ιωακείμ.

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων και των προκλήσεων της περιόδου.

Γνωρίζω ότι κάποιους ακόμη και σήμερα τους ενοχλεί η προσωπικότητα – ταυτότητα του Μητροπολίτη Ιωακείμ Αποστολίδη…

Καληνύχτα Κοζάνη

Δρέπανο 25 Μαΐου 2020

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης

13 σχόλια

  • Μήπως ανήκεις εσύ στους ειδήμονες και παντογνώστες? Κάνε και καμμία ανάρτηση για την αντιμετώπιση του coronavirus…άργησες!

  • Ότι έχει ονομαστεί, πλατείες, δρόμοι ονομάστηκαν για να τιμήσουν ένα πρόσωπο ένα γεγονός. Μετονομαζοντας μια πλατεία απαξιωνουμε το προηγούμενο γεγονός ή πρόσωπο για να τιμήσουμε το νέο. Το θεωρώ προσβολή… Υπάρχουν νέες πλατείες, μεγάλες οι οποίες μπορούν να ονομαστούν σε πλατεία μητροπολίτη Ιωακεικ. Ας σεβαστούμε όλους όσους προσέφεραν και ας μην κάνουμε τσάμπα θόρυβο.

    • Συγνώμη αν μου επιτρέπεις, φίλε μου.
      Ας πούμε γιατί είναι προσβολή να μετονομάσεις την πλατεία “Γεωργίου Παπαδόπουλου”. (Όποιο χωριό δεν είχε πλατεία «Γάμα. Πα». στον καιάδα) σε Πλατεία, Α. Παναγούλης;
      Όλα είναι σχετικά και τα ορίζει η τάση του κοινωνικού υποσυνείδητου.
      Ας τολμούσε κάποιος σήμερα να έβαζε θέμα αγάλματος του Μιχαλ Αγα, στον Βαθυλακο!!!!! Και όμως την δεκαετία του 80 ήταν παλλαϊκό αίτημα.
      Σήμερα για παράδειγμα οι Εαμιτες και Ελασιτες που σήκωσαν το βάρος της Εθνικής Αντίστασης ήταν απλά κομουνιστές που τους καθοδηγούσε ο Στάλιν, ενώ η ΠΑΟ και οι συν αυτό ,αν και συνεργαστήκαν με τους ΝΑΖΙ ήταν πατριώτες.

      Τίποτα δεν είναι παράξενο στις μέρες μας , ζούμε τις «ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ», μερες όπου ένας «Προοδευτικός» Συγγραφέας, αποδημεί τον, Ιωακείμ Κοζάνης , και ένας κάπηλος, δημοσιολόγος τον επαινεί.

      Και όπως έγραψε κι ένα ποιητής (στις μέρες μας της οκάς)

      Αχ, πού ‘σαι, νιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος

      Κώστας Βάρναλης, 1883-1974

      • Συμφωνώ σε τέτοιες περιπτώσεις… Όμως η πλατεία Νίκης δεν ονομάζεται ούτε Παπαδόπουλος ούτε αγα… Υπάρχουν και ήρωες που δεν ανήκαν πολιτικά πουθενά γιαυτό και δεν τους γνωριζουμε ας τιμήσουμε και αυτούς. Το σπουδαιότερο μνημείο είναι αυτού του αγνώστου στρατιώτη, δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση κανένας… Για οποιονδήποτε άλλο επώνυμο θα ακούσεις υπέρ και κατά.

  • Ανδριάντες και προτομές επιφανών ανδρών και γυναικών μπορούν να έχουν τη θέση τους στα πάρκα της πόλης.

  • Υπάρχει πάρκο με ηρώο στο Δρέπανο για να τοποθετηθεί το άγαλμα και να ονομαστή και πάρκο ιωακειμ αποστολιδη , αφού είναι πόντιος είναι η μόνη λύση. Να το βλέπει και ο κ. Παπαδόπουλος κάθε πρωί.

    Υ.Σ 1. άντε περιμένουμε να βγουν στην επιφάνεια και άλλοι σχολιαστές.

    Υ.Σ 2 στο Δρέπανο υπάρχει οδός Λοχια Αποστολιδη παντελή καιρός να υπάρξει και πάρκο μητροπολιτη αποστολιδη ιωακειμ

    Πολιτης της γης

    καλημερα κοζανη

  • Αυτό ….το πολιτικό προσωπικό κατασκεύασε και έστησε τον ανδριάντα στην κεντρική πλατεία….να μην το ξεχνάμε …

  • Εχετε κουρασει
    Το Δ.Σ με πλειοψηφια αυτο απεφασισε και αυτο πρεπει να γινει σεβαστο
    Ο καθενας μας μπορει να εχει οποια αποψη θελει για οποιαδηποτε θεμα

  • Θα μου άρεσε πολυ να βλέπω σχόλια επικοδομητικα σε τοπικά sites και όχι πτοσβολες και ειρωνείες. Για οποιοδήποτε θέμα. Εξάλλου όλους μας αφορά. Μια μικρή κοινωνία είμαστε και η ανωνυμία να γίνει αιτία για όσους διστάζουν να μπορουν να. Εκφέρουν γνωμη. Και όχι να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι σχόλια ποδοσφσιρικα καποιων από την Καλαμάτα και την Αθήνα με κάποιους από της Σέρρες και την θεσμική.

  • Να κάνετε αίτηση να βάλουν και στη μονόπολη μια πλατεία με το όνομα του…Στα κόκκινα όμως ε !!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.