kozan.gr: Κοζάνη: Δύο κρούσματα κορωνοϊου με χαμηλό ιικό φορτίο – Αναμένονται αποτελέσματα από αρκετά δείγματα επαφών τους, που πάρθηκαν το τελευταίο 24ωρο

5 Ιουνίου 2020
18:40

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ένας στρατιωτικός, κάτοικος Κοζάνης, με καταγωγή από την Καστοριά, που υπηρετεί σε μικρή στρατιωτική μονάδα της περιοχής της Κοζάνης, σε προ εγχειρητικό έλεγχο, την περασμένη Δευτέρα, στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα κατά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων του μοριακού ελέγχου διαγνώσθηκε οριακά θετικός σε κορωνοϊό. Πάρθηκε νέο δείγμα  στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  όπου διαπιστώθηκε ότι ειναι θετικός, με ασθενές όμως χαμηλό ιικό φορτίο (αναφερόμαστε στην ποσότητα του ιού Covid19). Αυτό σημαίνει πως ο εν λόγω στρατιωτικός ή βρίσκεται στην αρχή της λοίμωξης ή σε φάση ανάρρωσης, μετά από ασυμπτωματική λοίμωξη, καθώς ο ίδιος δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα.

Αμέσως δηλώθηκε, επισήμως, ως θετικό κρούσμα κορωνοϊου στον ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του, ενημερώνοντας και το “Στρατό”, που ξεκίνησε με τη σειρά του τη δική του ιχνηλάτηση. Ο στρατιωτικός, προτού μεταβεί στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ήρθε σε επαφή με οπλίτη γιατρό (κάτοικο Κοζάνης), που τον εξέτασε προκειμένου να του χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα – παραπεμπτικά για την εγχείρηση που θα έκανε. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, πάρθηκε δείγμα κι από τον οπλίτη – γιατρό το αποτέλεσμα του οποίου, από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Μαματσείου, έδειξε ότι – παρότι ασυμπτωματικός – είναι κι αυτός θετικός σε κορωνοιό, επίσης με χαμηλό ιικό φορτίο.   Δηλώθηκε κι αυτός, σήμερα Παρασκευή 5/6, στον ΕΟΔΥ ως θετικό δείγμα κορωνοϊού και ξεκίνησε ο έλεγχος των επαφών του. Ο ίδιος τέθηκε σε καραντίνα σπίτι του, ενώ σε όλες τις επαφές του δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες από τον τον ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί πως σήμερα Παρασκευή, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με τις κινητές μονάδες του, πήρε αρκετά δείγματα απ ‘ όλες τις επαφές και των δύο, από το στρατιωτικό τους περιβάλλον.

kozan.gr

5 σχόλια

  • Με χαμηλό ιικο φορτίο, ασυμπτωματικος, χωρίς βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, κοίλο πόνο, υγιέστατος αλλά… Άρρωστος! . Σχιστε τα πτυχία η μηπως τα τεστ; πάω στοίχημα ότι αν κάνει 10 τεστ αλλά θα είναι θετικά κ άλλα αρνητικά;

    • Αερα πατερα; ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ; `Η ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ;ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ;ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.